Moreno Cedroni

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

La Madonnina del Pescatore (Senigallia) Clandestino Susci Bar (Portonovo) en Anikò Salumeria Ittica (Senigallia). 

Moreno Cedroni werd in 1964 in Ancona geboren.

Twintig jaar later opende hij Madonnina del Pescatore, een luxe restaurant verstopt in de prachtige omgeving van regio Le Marche. Hij kreeg zijn eerste Michelinster in 1996, de ‘Sole’-prijs van Veronelli in 1999 en drie vorken van Gambero Rosso in 2000.


Aan het begin van het nieuwe millennium opende hij in de baai van Portonovo in Ancona de Clandestino Susci Bar, een referentiepunt voor alle liefhebbers van rauwe vis. Cedroni, een pionier op het gebied van creativiteit en innovatie in de restaurantwereld, creëerde in 2003 de eerste vis-gebaseerde delicatessen: Anikò in Senigallia. Op hetzelfde moment creëerde hij Officina, een experimentele werkplaats met het CE-keurmerk, waar verse vis, vis in blik, conserven, jams, sauzen en andere speciaal geselecteerde producten worden gemaakt.
In januari 2004 presenteerde Moreno Cedroni zijn laatste boek, ‘Multipli di Venti’ (meer van twintig), waarin hij het verhaal van de eerste twintig jaar van zijn carrière vertelt.

 

In 2005 werd hij Lavazza-merkambassadeur. Het daaropvolgende jaar ontving hij de grote eer van een tweede Michelinster voor Madonnina del Pescatore.

In oktober 2008 werd hij uitgeroepen tot winnaar van Kungsfenan, de Zweedse prijs voor zeevruchten, voor zijn beheersing en techniek bij de omgang met grondstoffen, en zijn creativiteit en capaciteit om traditie en innovatie in de keuken te combineren.
In 2011 bracht hij ‘Maionese di fragole’ (aardbeienmayonaise) uit bij de uitgever Mondadori, het eerste boek dat verhalen combineert met tips voor het aanleren van dingen over voedsel en recepten aan kinderen, een combinatie van inventiviteit en herinterpretatie.
In 2012 noemde de Wall Street Journal Madonnina del Pescatore een van de tien beste visrestaurants in Europa.

Het laatste boek van Cerdoni, ‘Susci più che mai’ (sushi meer dan ooit), werd gepubliceerd door Giunti en kwam in 2014 uit. In hetzelfde jaar werd Cedroni onderdeel van de raad van bestuur van FIPE (Federazione Italiana Pubblici Esercizi) en het jaar daarop werd hij de ambassadeur voor de Expo.

In 2017 presenteerde Moreno Cedroni het Italiaanse programma Top Chef met Giuliano Baldessari, Mauro Colagreco en Annie Féolde.

Vanwege zijn bekendheid als uitvinder van sushi in Italiaanse stijl werd Moreno Cedroni in februari 2018 genomineerd als de Noorse stokvisambassadeur door de Noorse raad voor zeevruchten. Daarnaast werd groot belang gehecht aan zijn extreem diepgaande kennis van de vis en zijn innovatieve herinterpretatie hiervan als ingrediënt voor in de keuken. 

 

Tijdens zijn carrière heeft hij aan een groot aantal gastronomische conventies meegedaan, zoals Identità Golose, Lo Mejor de la Gastronomía, Gastronomika en Omnivore. Hij is ook verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan en heeft regelmatig advies gegeven, zoals bij Moschino, San Resort, Baglioni Hotels, Lavazza, San Pellegrino en McCann.

Van zijn keuken wordt gezegd dat dit een veeleisend, modern laboratorium is, flexibel en vasthoudend, waarin eenvoud de boventoon voert, een fusie tussen de klassieke aard van traditie en verfrissende elementen. Het menu van Madonnina del Pescatore kan verschillende kanten op. Er is bijvoorbeeld een menu met een humoristische ondertoon, waarvan de meest succesvolle uitdrukkingen van Italiaansheid terugkomen in alle menu's met de kenmerken van Cedroni.

La madonnina del pescatore

In het Madonnina del Pescatore-restaurant in Senigallia beheert Michelinsterrenchef-kok Moreno Cedroni een uitermate precieze, flexibele en hardwerkende keuken, die zich vooral met vis bezighoudt. Gastronomische musthaves zijn de sushi, tarbotkotelet en het ontbijt.

De andere chef-koks

De Costardi broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Davide Oldani
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Cerea broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Alfredo Russo
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE