Monica Galetti 

Chef-kok en eigenaar, Mere 

Monica Galetti is een van de meest bekende en gerenommeerde vrouwelijke chef-koks van Londen. Monica werd geboren in Samoa en groeide op in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze ontwikkelde al snel haar interesse in koken en genoot haar training als chef-kok in Nieuw-Zeeland. 

In 1999 vertrok ze en verhuisde ze naar Londen om voor Michel Roux Jr. te gaan werken in Le Gavroche, het restaurant met twee Michelinsterren. Het talent van Monica werd al snel zichtbaar en ze ging razendsnel vooruit. Ze werd de eerste vrouwelijke souschef bij Le Gavroche en vervolgens hoofd-chef-kok bij Le Gavroche des Tropiques in Mauritius, 2005.

 

In de afgelopen tien jaar is Monica een bekende televisiepersoonlijkheid geworden, als de onnavolgbare presentatrice en jurylid van het populaire MasterChef: The Professionals op BBC2. Onlangs is ze ook co-presentatrice geworden bij twee series van Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby op BBC2 naast Giles Coren, restaurantrecensent van The Times. 

Na een totaal van twaalf jaar bij Le Gavroche verliet Monica het restaurant in 2015 om meer tijd door te brengen met haar echtgenoot en dochter en zich te richten op de beste locatie voor haar eerste restaurant in Londen, Mere. Dit restaurant werd in 2017 geopend in Fitzrovia. Mere, de toepasselijke naam van de moeder van Monica, is een smeltkroes van culturele invloeden; een combinatie van de klassieke Franse invloed van de jeugd van haar echtgenoot David met het exotische van de Zuidelijke Stille Oceaan en Nieuw-Zeeland van haar eigen jeugd, met elementen geïnspireerd door haar reizen en de seizoenen van Groot-Brittannië.

 

Monica is de auteur van twee boeken: Monica’s Kitchen en The Skills.

De andere chef-koks

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Pietro Leemann
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Maurilio Garola
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Cerea broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE