Luca Fantin

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Bulgari Hotel (Tokio-Osaka).

Luca Fantin, uit Silea in Treviso, heeft zijn passie voor koken te danken aan zijn grootmoeder, Anita. Op 13-jarige leeftijd schreef hij zich in voor de cateringschool van Treviso en ging hij parttime aan de slag in Osteria Nea. Na zijn studie ging hij direct aan de slag, eerst lokaal en vervolgens in Milaan, Spanje en Rome.

 

In 2009 was Bvlgari Tokyo Restaurants op zoek naar een Italiaanse chef-kok voor het restaurant, en niet zomaar eentje: ze waren op zoek naar jong talent. De zoektocht leidde naar een zwijgzame dertig jaar oude chef-kok: Luca Fantin, geboren in 1979. Hij accepteerde het aanbod, en werd de enige Italiaanse chef-kok die sinds 2011 een Michelinster heeft gehad.

 

In 2014 kreeg hij de prestigieuze titel ‘Chef-kok van het jaar’ van de culinaire gids Identità Golose.

Zijn gerechten zijn 'Italiaans', en die aanhalingstekens zijn absoluut noodzakelijk. In het begin was het de bedoeling van de Bvlgari Ginza Tower om alle inheemse ingrediënten van de Italiaanse keuken te importeren naar Japan, maar dit idee werd al snel omgezet in een wens om zich meer te concentreren op lokale markten en producenten. Dit leidde tot de ontdekking van een fascinerende wereld en een extreem hoog kwaliteitsniveau, waarin hij altijd kon vertrouwen op een uitstekende productie van artisjokken, puntarelle en een soort radicchio dat lijkt op het product uit Treviso. De smaken zijn puur en hij ziet het verschil met Italiaanse groenten niet als een minpunt, maar juist als een stimulans om nieuwe combinaties te proberen.

Er zijn slechts een paar uitzonderingen: Carnaroli-rijst, extra-virgine olijfolie en Grana Padano-kaas.

In 2018 werd Il Ristorante Luca Fantin in de Bvlgari Ginza Tower in Tokio opgenomen in de beroemde lijst van de Asia’s 50 Best Restaurants, op nummer 28. Van de 11 Japanse restaurants op de ranglijst was Il Ristorante Luca Fantin het enige dat niet onder leiding stond van een Japanse chef-kok. 

De andere chef-koks

Filippo La Mantia
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Dennis Zoppi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Davide Oldani
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Igor Macchia en Giovanni Grasso
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Renato Ardovino
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE