Lionel Giraud

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

La Table Saint Crescent (Narbonne). 

Een kok met Michelinsterren zoals zijn vader en een sommelier zoals zijn moeder: Lionel Giraud is echt een zoon van de Franse gastronomie. Als jongeman voelde hij zich van nature aangetrokken tot de wereld van het koken, met als doel om een geweldige chef-kok net als zijn vader te worden.

 

Nadat hij afstudeerde bij de Sacré-Cœur-cateringschool in Saint-Chély-D’apcher, begon Lionel Giraud zijn carrière als leerling-kok in het Crillon Hotel, in het tweesterrenrestaurant 'Les Ambassadeurs' op het Place de la Concorde in Parijs. 

 

Hij werd al snel chef-kok in het restaurant van Guy Legay, 'L’Espadon', in het Ritz-hotel in Parijs, voordat hij overstapte naar het restaurant van Jacques Chibois, 'La Bastide Saint-Antoine', dat twee Michelinsterren had.

 

Na deze ervaringen keerde Lionel Giraud terug in zijn geboortestad Aude en ging hij verder als Chef de Partie voor vis in zijn vaders restaurant 'La Table Saint Crescent'. 

 

Onverwachte combinaties worden winnende combinaties
ONTDEK MEER

Zijn carrière in de wereld van de gastronomie zette zich voort: hij werd daarna onderdeel van het team van restaurant 'Les Près Eugénie' van Michel Guérard, waar hij samenwerkte met de Finse chef-kok Olivier Brulard in zijn driesterrenrestaurant. Hij werkte ook samen met chef-kok Michel Hulin van het Michelinsterrenrestaurant 'Cabro d’Or'. Lionel Giraud zette zijn ervaring als chef-kok voort in een luxe restaurant in Boekarest, Roemenië.

Lionel Giraud is sinds 2003 de Chef de Cuisine en Algemeen manager van het restaurant 'La Table Saint Crescent'. In 2005 won hij een Michelinster, in aanvulling op verschillende prestigieuze prijzen, inclusief vier koksmutsen van Gault & Millau en de titels 'Meesterrestaurateur' en 'Rijzende ster'.  

 

In 'La Table Saint Crescent' laat de chef-kok zijn vaardigheden zien: gerechten die bestaan uit emoties en sensaties, een herinterpretatie van lokale, seizoensgebonden producten. Hij verrast zijn gasten met originele, goed doordachte combinaties die hun zintuigen stimuleren.

La Table Saint Crescent

La Table Saint Crescent: een atmosfeer die doordrenkt is van geschiedenis met een vleugje moderniteit. Hier worden de gerechten achtereenvolgens geserveerd in een verfijnde choreografie van kleuren en smaken. Deze dragen allemaal het stempel van de Michelinsterren-chef-kok Lionel Giraud.

De andere chef-koks

Simone Zanoni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Denny Imbroisi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Yannick Tranchant
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Beatriz Gonzalez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Vivien Durand
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE