Igor Macchia en Giovanni Grasso

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

La Credenza (San Maurizio Canavese). 

Het restaurant La Credenza van Igor Macchia en Giovanni Grasso verleidt en betovert dankzij de harmonie van de ruimtes, de kalme uitstraling van de tafels en de sfeer die, tussen klassiek en modern, direct de nadruk legt op de meest echte en intieme essentie van hun gerechten.

Ze geven leiding aan een project voor hoogwaardig dineren dat, vanaf het begin in 1991 bij het Michelinsterrenrestaurant La Credenza in San Maurizio Canavese, na jarenlange groei heeft geleid tot de opening van Casa Format. Dit veelzijdige gebouw, dat bestaat uit een restaurant en een hotel, is een echt toevluchtsoord met verantwoordelijke, bewuste en ‘duurzame’ gastvrijheid, met een groentetuin van 2.000 vierkante meter, waar het seizoensgebonden aanbod van de keuken op is gebaseerd.

 

 

De samenwerking tussen deze twee chef-koks is verbluffend. Ze zijn er zodanig in geslaagd om hun professionele levens op elkaar in harmonie af te stemmen dat de laatste de functie als hoofd van de dineerruimte kan overnemen (waarbij hij altijd goed blijft letten op de gerechten natuurlijk), terwijl de ander fungeert als opperhoofd in de keuken, of eigenlijk als de eerste onder gelijken. Dit voorkomt echter niet dat hij regelmatig en met veel plezier afreist naar zijn geliefde verre Oosten, waar hij de Italiaanse manier van koken aanleert en in ruil daarvoor het wonder van de verschillende stijlen en culturen mee terug neemt; die hij ook in zijn gerechten verwerkt. 

La Credenza is zonder twijfel een unieke plek die tot de verbeelding spreekt. Maar er is ook zeker een perfecte balans tussen de gerechten, alsof ze het resultaat zijn van het werk van drie slimme, productieve mensen die volledig op elkaar zijn afgestemd.

 

Giovanni Grasso en Igor Macchia zijn sinds 2011 Lavazza-merkambassadeurs. Het duo was in 2013 de uitvinder van het recept Rapissino voor de Lavazza-stand tijdens de Host-tentoonstelling in Milaan. In 2017 was Igor de eregast van MasterChef Denemarken. In 2017 creëerde Giovanni Grasso een recept op basis van Kafa-koffie voor de viering van de 70e verjaardag van Ferrari met Lavazza.     

Niet verwijderen

La Credenza

La Credenza verleidt en betovert dankzij de harmonie van de ruimtes, de kalme uitstraling van de tafels en de sfeer die, tussen klassiek en modern, direct de nadruk legt op de meest echte en intieme essentie van hun gerechten: betreed een droomwereld die voortkomt uit de magie van de gerechten en het het sociale wijndrinken, zie de toewijding van de producenten, ruik de geuren van hun landerijen door de seizoenen heen.

Casa Format

De keuken van Casa Format is een ontdekkingstocht door de traditie en het delen van de verantwoordelijke selectie van grondstoffen. Iedereen die er werkt, beschrijft zichzelf als een vakman in de smaak, omdat alle gerechten het resultaat zijn van de harmonieuze samenwerking van handen en geest.

 

Via Tetti Valfré 1,
Orbassano, Turijn

De andere chef-koks

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Norbert Niederkofler
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Cerea broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Davide Oldani
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE