Ferran Adrià

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

ElBulli Foundation (Barcelona) en Heart (Ibiza). 

Ferran Adrià (geboren in Hospitalet de Llobregat in Barcelona, 1962), voedselfilosoof en goeroe van de internationale gastronomie. Met behulp van zijn elBulli-stichting heeft hij een innovatief centrum gecreëerd voor gastronomisch onderzoek dat gericht is op het bestuderen en vastleggen van alle culinaire kennis van de wereld: een ongelofelijke onderneming die als doel heeft het centraal stellen van innovatie op elk niveau en het verbinden van interdisciplinaire netwerken van kennis.

Zijn samenwerkingsverband met Lavazza begon in 2000, toen het bedrijf de speciale Coffee Design-trend lanceerde, die ervoor heeft gezorgd dat koffie officieel in de wereld van topgastronomie werd geïntroduceerd.

Als onderdeel van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld van Time Magazine en de houder van verschillende eredoctoraten, heeft Adrià de afgelopen jaren een revolutie teweeggebracht in de wereld van de moderne haute cuisine.    

De creatieve methode die hij heeft bedacht in het restaurant elBulli, waar hij in 1984 arriveerde dankzij een ontmoeting met Juli Soler en dat hij in meer dan 30 jaar met alomtegenwoordige lof in de internationale schijnwerpers zette, is nu de basis geworden voor nieuwe onderzoeksprojecten. Het volledige verhaal en alle materialen gerelateerd aan de 1.846 recepten die hij creëerde tijdens zijn jaren van gastronomische creativiteit zullen te zien zijn bij de Cala Montjoi-stichting, die aan het einde van 2019 zal worden geopend.

De andere chef-koks

Virgilio Martinez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Albert Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE