Denny Imbroisi

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

IDA (Parijs). 

Denny Imbroisi werd geboren in Mantua in 1987, en maakte dankzij zijn Calabrische wortels op zijn 14e al kennis met traditionele recepten op de momenten dat hij zijn vader meehielp in de keuken. Nadat hij de cateringschool had afgerond, verhuisde hij naar Imola om in het Ristorante San Domenico te werken, waar hij werd getraind in de technieken van de haute cuisine. Tussen Italië en Frankrijk, waar hij in 2006 naartoe verhuisde, werkte hij samen met Giancarlo Perbellini, Quique Dacosta en William Ledeuil, maar het echte omslagpunt was zijn ontmoeting met Alain Ducasse. De chef-kok met meerdere Michelinsterren nam Imbroisi aan als sous-chef en vertrouwde hem tot januari 2015 de keukens van zijn restaurant Jules Verne toe. Bij de lessen van Ducasse leerde Denny om te experimenteren met de geheimen van de Franse traditie; en vier maanden later opende hij zijn eigen restaurant IDA in Parijs. Het won de prijs voor beste buitenlandse restaurant en beste carbonara van Le Figaro en de Pudlowski-gids. 

Denny_Imbroisi_foto_01
Denny_Imbroisi_foto_02

In 2016 werden zijn ervaringen aan de verre zijde van de Alpen in een boek gezet: ‘L’Italia di Denny Imbroisi, 45 ricette di un italiano a Parigi’ (Het Italië van Denny Imbroisi, 45 recepten van een Italiaan in Parijs). De chef-kok probeert nieuwe manieren aan te leren voor het interpreteren van traditie, waarbij twee Europese culturen worden gecombineerd om het beste eruit te halen. In hetzelfde jaar werd hij genomineerd als Lavazza-merkambassadeur en deed hij mee aan Identità Golose, waar hij zijn tagliolini-pasta op basis van Kafa-koffie aanbood.

 

denny_imbroisi_gallery_D_02
denny_imbroisi_gallery_D_03

In 2017 opende hij Epoca, het beste Italiaanse restaurant in Frankrijk volgens Express. In hetzelfde jaar presenteerde hij samen met Richard Toix en Simone Zanoni tijdens Roland Garros in Parijs innovatieve recepten met het Lavazza-stempel.

Ristorante IDA

IDA biedt gasten een verkenningstocht door de kunst van het leven en Italiaanse gastronomie, dankzij het uitstekende, vrolijke en gezellige team.

De andere chef-koks

Lionel Giraud
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Vivien Durand
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Beatriz Gonzalez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Yannick Tranchant
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Simone Zanoni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE