Dennis Zoppi

In de wereld van de mixologie is Dennis Zoppi een gigant. Hij komt van origine uit Cremona, is een geadopteerde zoon van Turijn en heeft een talent dat hij altijd op een bijzondere manier tot uiting brengt.

Hij werd in 1980 geboren, was barman sinds 1996 en was de eigenaar van Smile Tree in Turijn: een mixologielaboratorium, een magische plek met een toonbank vol verrassingen en een hoop flessen met sterke drank die aan het plafond hangen.

Dennis Zoppi raakte voor het eerst geïnspireerd toen hij de bar en tabakswinkel van de familie van een van zijn vrienden bezocht, hoewel zijn daadwerkelijke kennismaking met koffie plaatsvond tijdens zijn eerste training als barman in het A.I.B.S.-instituut.

De leraar had een passie voor koffiebars, en zoals iedereen die dol is op zijn werk, maakte hij altijd gebruik van de kans om zijn onvoorwaardelijke liefde voor grondstoffen over te brengen op zijn studenten.

 

En het was Dennis Zoppi die verliefd werd op de bar, de plek waar alles in een cyclus plaatsvindt, van 's ochtends tot 's avonds en weer van voren af aan.

Men zegt dat hij een man is die wordt gefascineerd door kwaliteit, die geen grenzen stelt voor zichzelf en altijd op zoek is naar meer, een man die ernaar streeft om uitermate verfijnde details en facetten te ontdekken.

Alle chef-koks ter wereld proberen naar de sterren te reiken: de recepten van Davide Oldani, Pietro Leeman en Dennis Zoppi voor Koffie in de ruimte.

Voor hem is koffie een kostbaar ingrediënt, omdat het is gekoppeld aan de intieme momenten die mensen samen delen als ze het drinken. De geur roept herinneringen op, en ook een klein beetje nostalgie. Waarschijnlijk de redenen waarom hij er zo dol op is.

 

Zijn kunst, het ontwerpen van cocktails, is een volledig nieuw concept.

Het ontwerpen van cocktails betekent niet alleen dat er iets moois wordt gecreëerd, iets dat kan verbluffen: het is nog veel meer dan dat. Het is iets dat meerdere zintuigen streelt, het draait om smaken, verhalen, verwondering, geuren, en het is meer dan ooit een ervaring.

Dennis Zoppi is op dit moment bezig met trainen, adviseren en het maken van nieuwe producten.

De andere chef-koks

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Pietro Leemann
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Maurilio Garola
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Cerea broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE