De Costardi broers

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Ristorante Hotel Cinzia (Vercelli). 

Dit is een verhaal over passie. Een verhaal dat begint in de rijstvelden van Vercelli, waar rijstarbeiders lange dagen met hun knieën in het water doorbrachten, worstelend met muggen en waterslangen. Hun vastberadenheid leek bijzonder veel op die van de gebroeders Christian en Manuel Costardi, die respectievelijk in 1978 en 1987 werden geboren. Ze zijn een echt product van hun omgeving en hun menu biedt maar liefst 25 verschillende versies van risotto, symbolisch voor de Italiaanse keuken, maar nog niet zo alomtegenwoordig als pasta.

 

De oudere broer, Christian, perfectioneerde al op 21-jarige leeftijd zijn kunsten en passie toen hij een functie in de wacht sleepte als sous-chef van het Westin Europa & Regina Hotel in Venetië. Na twee jaar kon hij de aantrekkingskracht van thuis niet meer weerstaan en keerde hij terug naar het hotel Cinzia, dat al vier generaties eigendom was van de familie. Hier bracht hij een revolutie in de keuken teweeg. En hoewel de grondstoffen natuurlijk het verschil maken, heeft zelfs de meest gewilde variatie van Arborio weinig betekenis als deze niet wordt gecombineerd met creativiteit en techniek.    

Het duurde niet lang voordat hun vaardigheid de aandacht begon te trekken en in 2009 kregen ze een Michelinster en de prijs voor de jonge talenten van het jaar van de culinaire gids Espresso (Cavit-prijs).

In 2015 begonnen ze aan hun samenwerking met Lavazza en kregen ze de prijs voor de beste espresso van de restaurantgids L’Espresso. Dat jaar creëerden ze verschillende recepten met Kafa voor het Melbourne Food & Wine Festival; waarvan er eentje, de koffie- en parmezaanroomrisotto, werd gebruikt voor een filmpje voor de website Great Italian Chefs.

Hotel da Cinzia

Menu’s van de gebroeders Costardi, die continu streven naar kwaliteit en frisse ideeën met een nieuwe interpretatie, zijn gebaseerd op vier principes: emotie, land, passie, evolutie. Rijst staat in het middelpunt als de ster van hun gerechten, niet alleen het beginpunt voor hun hoofdgerechten, maar ook voor hun dessertcreaties met een zoete variatie. 

 

Ristorante - Hotel Cinzia

Adres: Corso Magenta, 71, 13100 Vercelli VC

Telefoon: 0161 253585

De andere chef-koks

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Norbert Niederkofler
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Cerea broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Igor Macchia en Giovanni Grasso
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Maurilio Garola
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE