De Cerea broers

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Da Vittorio (Brusaporto) en Bistrot Vicook (luchthaven Orio al Serio). 

 Het is lastig om een menu te vinden dat net zoveel het resultaat is van teamwork als het kenmerkende menu van Da Vittorio, een van de negen Italiaanse restaurants met drie Michelinsterren.

De twee broers, Enrico en Roberto, werden allebei geboren in de culinaire wereld en werden allebei als kind gegrepen door een passie voor koken.

Het restaurant heeft al meer dan 50 jaar een onmiskenbare, dynamische en vitale culinaire stijl dankzij de instincten van de oprichter Vittorio, het hoofd van de familie, en de ontwikkelingen die zijn kinderen in de afgelopen jaren hebben gestimuleerd. Zij hebben traditie geïntegreerd met een doorlopende innovatie van recepten en technieken.    

Tegenwoordig wordt Da Vittorio gerund door Mevr. Bruna Cerea en haar vijf kinderen. Enrico en Roberto zijn verantwoordelijk voor de keuken, Francesco is de baas over de wijnkelder en catering, Rossella is het hoofd gastvrijheid van het restaurant en het Dimora-hotel en Barbara beheert Cavour 1880, de café-patisserie in Bergamo Alta.

De volledige familie werkt samen aan het voortzetten van het langdurige succes van deze onderneming; hoewel het ook grotendeels aan Chicco Cerea, ambassadeur voor Oost-Lombardije 2016, is te danken dat de vastgestelde richtlijnen een keuken hebben geïnspireerd en blijven inspireren die door culinaire recensenten wordt gezien als een keuken met een verfijnde luxe.

Bij Brusaporto is inhoud belangrijker dan stijl, zonder speciale effecten die geen enkel doel hebben. De gebroeders Cerea zijn continu op zoek naar nieuwe inspiraties en verrassende grondstoffen, en beheersen op meesterlijke wijze de technieken van de moderne keuken, die ze met een sierlijke, verrassende eenvoud aan gasten aanbieden, in combinatie met hun gerechten die de klassieke keuken weerspiegelen. Experimenteren en trotse traditie gaan hand in hand, vergezeld door het enorm warme welkom en elk klein, goed doordacht detail.

Het speciale recept van de gebroeders Cerea voor Identità Golose
ONTDEK MEER

Hun culinaire kunsten gaan veel verder dan de keuken, met een scherpe en grondige focus op training en publicaties die hun uitgebreide culinaire kennis op een verfijnde wijze met de rest van de wereld delen. Titels zijn: ‘Peccati di gola: trentasei dessert nelle ricette di Enrico Cerea e nelle immagini di Simone Casetta’ (Zonden van gulzigheid: 36 desserts met recepten van Enrico Cerea en afbeeldingen van Simone Casetta), een boek waarin 36 desserts worden vergezeld door een vergelijkbaar aantal verbluffende landschappen; ‘Crudo Damare’ (Rauw uit de zee), toegewijd aan de puurheid van zeevruchten, een onmisbare schat voor iedereen die meer over recepten met rauwe vis wil weten; ‘Riso’ (Rijst), dat de beste recepten van Da Vittorio met rijst combineert; en ‘Storie e ricette della famiglia Cerea’ (Verhalen en recepten van de Cerea-familie), het boek voor de viering van het 50-jarig jubileum van Da Vittorio over het ongelofelijke avontuur van de familie met afbeeldingen van Giovanni Gastel en met recepten die dit tijdperk symboliseren, gefotografeerd door Paolo Chiodini.

Da Vittorio

De Vittorio Relais & Chateaux is een combinatie van de tradities van Lombardije en creatieve genialiteit. Het menu met drie Michelinsterren van de gebroeders Cerea biedt originele en gevoelige interpretaties van vlees en vis, wild, zeevruchten, truffels en paddenstoelen, maar ook groentegerechten.

De andere chef-koks

De Costardi broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Maurilio Garola
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Filippo La Mantia
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Alfredo Russo
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Renato Ardovino
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE