Carlo Cracco

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Ristorante Cracco en Carlo e Camilla in Segheria (Milaan). 

Carlo Cracco uit Vicenza is, zoals alle chef-koks, een globetrotter, omdat het welbekend is dat ervaring, observering en kennis een belangrijk onderdeel zijn van een geweldige keuken.

In 1986 begon hij zijn professionele carrière bij Gualtiero Marchesi in Milaan, het eerste Italiaanse restaurant dat drie Michelinsterren in de wacht sleepte.    

Daarna heeft hij zijn culinaire flair in verschillende steden geïntroduceerd: Savona, Parijs, Florence, Brescia en weer terug naar Milaan, waar hij de uitnodiging van de Stoppani-familie accepteerde om Ristorante Cracco-Peck in de rol van chef-kok te openen. De Stoppani-familie is al sinds 1883 de eigenaar van een van de meest beroemde delicatessenwinkels in het land. Sinds 2018 stond Carlo aan het roer van het restaurant in de Galleria, het meest elegante verzamelpunt van de stad.

Wat valt er nog meer over hem te zeggen? Hij is een optimistische man die dol is op een uitdaging, en dan vooral in de keuken.

Cracco combineert graag smaken, maar dat doet hij niet zomaar om eens een keer een contrast te ervaren. Zijn filosofie draait om synthese: uiteindelijk draait het niet om het benadrukken van het verschil, maar om de nieuwe smaak die wordt gevormd. Het is niet alleen maar combineren, het is onderzoek.    

Tegenwoordig is Carlo Cracco voorzitter van de non-profitorganisatie Maestro Martino, dat als hoofddoel de promotie van de authentieke keuken en de meest hoogwaardige Italiaanse delicatessen.

Jarenlang heeft hij in samenwerking met IFAD als ambassadeur opgetreden. IFAD is een gespecialiseerd agentschap van de VN, toegewijd aan de groei van landbouwactiviteiten, zodat arme bewoners van het platteland een grotere voedselveiligheid krijgen, voor een betere kwaliteit van het beschikbare voedsel en het vergroten van de flexibiliteit.

Cracco in Galleria

Cracco in Galleria is een nuchter, verfijnd en luchtig etablissement, waar de gerechten zijn gebaseerd op het restaurant in Via Hugo: er is geen gebrek aan klassieke gerechten, van gekaramelliseerde Russische salade tot gemarineerd eigeel, van safraanrisotto met beenmerg op de bakplaat tot tarbot met een cacaokorst. Alle gerechten brengen traditie en innovatie in harmonie bij elkaar.

De andere chef-koks

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Moreno Cedroni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Pietro Leemann
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Dennis Zoppi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Luca Fantin
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE