Beatriz Gonzalez

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Neva Cuisine (Parijs). 

Beatriz Gonzalez, van origine afkomstig uit Mexico, voelde al vanaf een jonge leeftijd de aantrekkingskracht van de wereld van de gastronomie. Op advies van haar vader studeerde ze in Frankrijk, waar ze zich inschreef voor het Institut Paul Bocuse in Lyon.

 

Ze ging in de leer bij het InterContinental in Cannes (1 Michelinster) en vervolgens bij het Pierre Orsi-restaurant. Nadat ze vrienden had gemaakt onder de hogere kringen, verliet Beatriz Gonzalez Lyon om Italiaans te leren en zes maanden door te brengen in Florence. Het was de bedoeling dat dit haar laatste ervaring in het werken in het buitenland zou zijn voordat ze terug zou gaan naar haar thuisland en ze de leiding van het familierestaurant over zou nemen.

 

Toen ze op 21-jarige leeftijd werd aangenomen bij Lucas Carton, een restaurant met drie Michelinsterren, werd haar carrière razendsnel gelanceerd. De beroemde chef-kok Alain Senderens transformeerde zijn restaurant naar een luxe brasserie, dat na één jaar twee Michelinsterren in de wacht sleepte. De jonge chef-kok gooide 5 jaar lang haar hart en ziel in het volgen van dit hectische ritme.

Beatriz_Gonzales_foto_01
Beatriz_Gonzales_foto_02

Op 26-jarige leeftijd bood La Grande Cascade haar de positie van adjunct-sous-chef aan. Omdat ze werd aangetrokken door de mogelijkheid om nog beter te worden, werd ze onderdeel van het team van chef-kok Frédéric Robert (één Michelinster).

Vier jaar later verliet ze samen met Yannick Tranchant, de patissier van La Grande Cascade, het prestigieuze etablissement om haar eigen pad te volgen. 

 

Met haar man Matthieu Marcant en haar bevriende chef-kok Yannick opende ze het restaurant Neva in Parijs. Na drie jaar opende ze er nog een, Coretta, tegenover het Martin Luther King Park in het 17e arrondissement van Parijs, een gebied dat zich razendsnel uitbreidt. Het restaurant is vanaf de opening een geweldig succes geweest en haar avontuur is nog lang niet ten einde.

 

Haar gerechten zijn uitgebreid en delicaat, met oog voor de kleinste details.

Sommigen zouden haar keuken als behoorlijk vrouwelijk beschrijven en daar is Beatriz het natuurlijk roerend mee eens.

Ze is nu ook de chef-kok van Le Rive Droite, het restaurant in La Grande Épicerie de Paris.

Beatriz_Gonzalez_03
Beatriz_Gonzalez_04
gonzales_1
gonzales_2

De andere chef-koks

Denny Imbroisi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Vivien Durand
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià

Yannick Tranchant
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Simone Zanoni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Lionel Giraud
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco