Andrea Camastra

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Senses (Warschau)

De Italiaanse chef-kok Andrea Camastra, in 1980 geboren in Monopoli, is een meester in smaken en zintuiglijke combinaties. Zijn liefde en respect voor natuurlijke producten komt van Bari, de stad waar hij is geboren en een plaats die bekendstaat om zijn verse rauwe vis.

Andrea verbeterde zijn vaardigheden in de beste restaurants ter wereld. Hij werd door de Gault & Millau-gids uitgeroepen tot chef-kok van het jaar in Noord-Engeland, chef-kok van de toekomst in 2015 en chef-kok van het jaar in 2017, en kreeg een michelinster voor zijn restaurant Senses in Warschau. 

In juni 2019 werd hij onderdeel van Lavazza Top Gastronomy als de eerste ambassadeur van het Italiaanse merk in Polen. In deze functie bedacht hij nieuwe recepten met koffie in de hoofdrol, waarbij hij gebruikmaakte van zijn talent en voortdurend experimenteerde.

 

Andrea heeft zich de internationale culinaire dialoog eigen gemaakt en is voorstander van de 'note by note' kooktechnieken van Hervé This: een nieuwe manier van koken waarbij gebruik wordt gemaakt van pure mengsels, extracten van natuurlijke ingrediënten en smaak- en geurmoleculen die worden gekloond en dan in het kookproces worden gebruikt. 

Andrea is gefascineerd door de chemie van eten. Hij bedenkt nieuwe gerechten en smaken die niet in de natuur zijn terug te vinden en werkt daarbij samen met wetenschapper Wiktor Faliszewski.

 

Wat valt er nog meer over hem te zeggen? Hij luistert graag naar jazz en Braziliaanse muziek, zijn ware inspiratie in de keuken!

lavazza_top_gastronomy_mosaic_4
lavazza_top_gastronomy_mosaic_3

De andere chef-koks

De Cerea broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Igor Macchia en Giovanni Grasso
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Davide Oldani
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Norbert Niederkofler
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE