Alfredo Russo

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Dolce Stil Novo (Reggia di Venaria).

Alfredo Russo werd in 1968 in Turijn geboren en ontdekte al op 13-jarige leeftijd zijn passie voor koken. Hij besloot om deze direct te volgen, eerst door zich in te schrijven voor een cateringschool en later door zich omhoog te werken in drie restaurants met Michelinsterren in Piemonte.

 

Zo begonnen de culinaire avonturen van Alfredo, met een reis door de haute cuisine die zijn geest heeft versterkt en hem heeft geleid naar zijn toekomstige revolutionaire creaties.

 

In 1990 hield hij zich volledig bezig met het openen van zijn eigen restaurant: het Dolce Stil Novo, dat hij samen met zijn vrouw Stefania oprichtte in het kleine stadje Cirié aan de rand van Turijn. Dit is het enige restaurant in een paleis, het Reggia di Venaria. Het is een locatie met een grote charme, die bezoekers in vervoering brengt dankzij de pracht en praal en het adembenemende uitzicht. De Michelinster werd al na drie jaar toegekend.

Tegen het einde van 2008 verhuisde het Dolce Stil Novo naar een UNESCO-werelderfgoedlocatie: het Reggia di Venaria-paleis. Daarom wordt de naam Alfredo Russo niet alleen gekoppeld aan een restaurant met Michelinsterren, maar is het ook een synoniem geworden voor een bredere filosofie van kookkunsten en gastvrijheid, die is gericht op het ontwikkelen van nieuwe concepten voor grote en kleine hotelketens in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Amerika.

 

In 2004 nomineerde de culinaire gids l’Espresso hem als de beste jonge chef-kok van Italië.

Dolce Stil Novo


Alfredo Russo koos de naam ‘Dolce Stil Novo’ (zoete nieuwe stijl), omdat hij “een nieuwe kookstijl wilde aanbieden ten opzichte van andere restaurants in het gebied en Dolce Stil Novo klonk gewoon prachtig”. Zijn gerechten zitten vol respect voor het verleden en de constante zoektocht naar eenvoud, lijnen en oplossingen die smaak en vrolijkheid combineren. Zijn gerechten liggen nooit zwaar op de maag, maar zijn elegant op een zorgeloze, plezierige manier.

 

 

De andere chef-koks

Moreno Cedroni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Norbert Niederkofler
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Luca Fantin
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Igor Macchia en Giovanni Grasso
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco