Albert Adrià

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Tickets, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900 en Enigma (Barcelona). 

Albert Adrià werd in 1969 in L'Hospitalet, Catalonië, geboren.

In 1985 stopte hij met studeren om zich volledig te richten op de culinaire wereld: op de jonge leeftijd van 16 jaar begon hij samen met zijn broer Ferran het restaurant elBulli, dat al snel een van de beste restaurants ter wereld werd.

Hij deed ervaring op in alle gedeeltes van de keuken, maar voelde vooral de aantrekkingskracht van het maken van gebak. In 1987 werd hij de hoofdpatissier van het restaurant en 20 jaar lang experimenteerde hij met recepten op innovatieve wijze met behulp van moleculaire gastronomie, een filosofie die ook werd uitgedragen door Ferran.

Omdat hij op zoek was naar nieuwe uitdagingen, verliet Albert elBulli in 2006 en opende hij Inopia Classic Bar, een tapasbar in het centrum van Barcelona. Dit werd gevolgd door een serie verfrissende ideeën, zoals Bodega 1900, Yauarcan en Pakta, allemaal gevestigd in Barcelona. Toen elBulli in 2011 de deuren sloot, creëerden de gebroeders Adrià het eerste "pretpark met een culinair thema": elBarri. Dit project is nog steeds in volle bloei en de interne restaurants blijven continu groeien in populariteit, en halen ook Michelinsterren binnen.

Het meest recente en meest ambitieuze project heet Enigma. In 2015 werd Heart in Ibiza geopend, een ervaring die de gastronomische creativiteit van de gebroeders Adrià combineerde met het spektakel van Cirque du Soleil.

Albert Adrià is een Lavazza-merkambassadeur. Deze samenwerking werd beklonken met ‘Cooking Coffee’, het boek van de chef-kok met recepten die allemaal één ingrediënt gemeen hebben: Lavazza-koffie, dat van bescheiden smaakmaker is gepromoveerd tot de ster van de show. 

De andere chef-koks

Virgilio Martinez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE