TERUG
Meno di un minut
A Cup With

Neil Stubley

Hoofdtuinman van Wimbledon

Wimbledon is de thuisbasis van de meest beroemde grasbanen ter wereld, met weelderig, vol groen gras, dat met meesterlijke vaardigheid wordt onderhouden. Deze tennisbanen moeten immers voldoen aan de strikte eisen van de beste tennisspelers ter wereld.

 

Speciale zorg, onbetwistbare professionaliteit en onvoorwaardelijke inzet zijn nodig om aan deze verwachtingen te voldoen. Dit zijn de eigenschappen waaraan het de hoofdtuinman van Wimbledon niet mag ontbreken. Vandaag praten we met Neil Stubley, die de eer en de verantwoordelijkheid heeft om deze rol te bekleden.

 

Het is een koude, vochtige dag, goed voor het gras misschien, maar de kille temperaturen doet Neil snakken naar een heerlijk warm drankje. We bereiden een lekkere mokka voor hem, met romig schuim en een vleugje cacao, en dat helpt!

4.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img1-sx
5.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img2-dx

 

“Ik ben verantwoordelijk voor alle grasvelden hier, en voor de teams die hier werken,” vertelt hij ons. “we zorgen ervoor dat de spelers gelukkig zijn en dat de grasvelden gelijkmatig bespeeld kunnen worden.”

 

Het vereist hard werk en onvoorwaardelijke toewijding om in deze taak te slagen. “We maaien het gras elke dag,” zegt Neil, “daarna zetten we de lijnen weer uit, zodat het er elke dag goed en fris uitziet.”

 

Dit alles gebeurt voor de wedstrijden. Maar het werk gaat door ook nadat de spelers de tennisbanen hebben verlaten. Dat is wanneer Neil en zijn team de tennisbanen borstelen, bewateren en als laatste afdekken. “We dekken ze ’s nachts toe,” zegt hij. “De volgende dag herhalen we hetzelfde proces weer.”

 

Het is een zware klus, maar de resultaten zijn schitterend. En Neil heeft misschien nog een andere belangrijke bijdrage geleverd aan Wimbledon, naast zijn cruciale werk op de grasbanen...

“Toen ik deze baan overnam van mijn voorganger in 2013,” vertelt hij ons, “werd het toernooi door een Brit gewonnen.” De overwinning van Andy Murray dat jaar was de eerste Britse triomf op Wimbledon in 77 jaar.

“Misschien kwam het doordat ik toen hier kwam werken,” voegt hij toe, met een glimlach.   

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
Neil Stubley

A Cup With

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Nick Pearce

A Cup With

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Roland-Garros 2018

Galerij

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Galerij Roland-Garros 2018

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Mathilde Chatellard

A Cup With

ONTDEK MEER
MAGAZINE
De perfecte match

Manifesto

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Wimbledon 2016

Gallery

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Roland-Garros 2016

Gallery

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Australian Open 2016

Gallery

ONTDEK MEER
MAGAZINE
US Open 2016

Gallery

ONTDEK MEER