Excellentie betekent eenvoud toevoegen aan het onverwachte, het creëren van nieuwe vormen en manieren om koffie te veranderen in iets buitengewoons.

 

Zo is koffiedesign ontstaan. Het begon allemaal in 2001, dankzij de samenwerking tussen chef-kok Ferran Adrià en het Lavazza Training Center, een echt smaaklaboratorium waar creaties zoals koffiekaviaar, de Nitro- cappuccino of de Koffielens tot leven kwam; experimenten die de onlosmakelijke band tussen koken en koffie verkennen. Het resultaat van deze eerste synergie tussen Lavazza en de Spaanse chef-kok, ook bekend als de alchemist van de haute cuisine, draagt de naam Èspesso: de eerste compacte koffie in de geschiedenis.

 

In de daaropvolgende jaren was er een constante uitwisseling tussen Lavazza en de beroemdste Italiaanse en internationale chef-koks: Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani, Ferran Adrià, dit zijn slechts enkele van de meesters van de haute cuisine die samenwerken met Lavazza om nieuwe manieren te vinden om koffie te serveren en te proeven.

 

Een baanbrekende beweging die de passie voor koffie tot het uiterste doorvoert, de karakteristieke eigenschappen verbetert en het tot een culinaire kunstvorm verheft.