Witte chocolademousse

MOEILIJKHEID
4H20m

Het krokante wafelhoorntje gaat perfect samen met de romige, fluweelzachte mousse. Een verrukkelijk contrast.
Ingrediënten
  • 200 g witte chocolade 5 g suiker 2 dooiers 125 g vloeibare room
  • 100 g slagroom 50 ml espressokoffie 10 ml koffielikeur 5 g gelatine
Bereiding

Snijd de chocolade in stukjes. Doe de stukjes in een kom en smelt deze au bain-marie. Meng de dooiers met de suiker. Giet de room in een steelpan en breng aan de kook. Week de gelatine in koud water. Meng de geklopte dooiers met de gekookte room en verhit het mengsel tot 90 °C zonder het te laten koken, totdat de room fluweelzacht is. Giet de room over de witte chocolade en roer lichtjes met een garde. Vervolgens combineert u de uitgelekte gelatine, de koffielikeur en de koffie. Goed roeren en af laten koelen zonder het hard te laten worden. Klop vervolgens de slagroom er goed doorheen. Minstens 4 uur laten koelen voor het serveren.

PRESENTATIE

Schep de mousse op en doe deze in een wafelhoorntje. Serveer met een koffiecrème en garneer met wilde bessen. Wij raden u aan espressokoffie te gebruiken voor dit recept.

Bereidingswijze

Snijd de chocolade in stukjes.

Doe de stukjes in een kom en smelt deze au bain-marie.

Klop de dooiers met de suiker.

Giet de room in een steelpan en breng aan de kook.

Week de gelatine in koud water.

Meng de geklopte dooiers met de gekookte room en verhit het mengsel tot 90 °C zonder het te laten koken, totdat de room fluweelzacht is.

Giet de room over de witte chocolade en roer lichtjes met een garde.

Vervolgens combineert u de uitgelekte gelatine, de koffielikeur en de koffie.

Goed roeren en af laten koelen zonder het hard te laten worden.

Klop vervolgens de slagroom er goed doorheen.

Minstens 4 uur laten koelen voor het serveren.

 

 

Presentatie

Schep de mousse op en doe deze in een wafelhoorntje.

Serveer met een koffiecrème en garneer met wilde bessen.

 

Wij raden u aan espressokoffie te gebruiken voor dit recept.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Divino

Fluweelzacht, met een verfijnde en chocoladeachtige smaak

Een blend van premium Robusta en Arabica, voor een fluwelen espresso met noten van chocolade en likeur, vergezeld van een vleugje gedroogd fruit. Goddelijke cafeïne.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR