Voor de tonijn
Snijd de tonijnfilet in 4 stukken en verwijder het vet.
Snijd vervolgens de appel in tweeën: laat de ene helft in de citroen marineren en de andere helft in de espresso gedurende 10 uur.
Voor de tonijn
Snijd de tonijnfilet in 4 stukken en verwijder het vet.
Snijd vervolgens de appel in tweeën: laat de ene helft in de citroen marineren en de andere helft in de espresso gedurende 10 uur.
Hak de munt en de peterselie fijn, snijd de avocado in plakjes en kruid deze met zout en citroensap.
Neem de met koffie- en citroen-gemarineerde stukken appel en snijd deze in dunne plakjes.
Voor de saus
Meng samen met de sinaasappel, citroen, suiker en kaneel en voeg vervolgens de koffie toe.
Voor de mousse
Maak de avocado schoon, meng het vruchtvlees met de olijfolie, chili en limoensap, en voeg de koffie toe.
Filter het mengsel met een fijne zeef en voeg de room toe.
Zet het mengsel in de koelkast voordat u het in een bakje doet.
Voor de garnering
Laat de appel in het citroensap marineren, bestrooi deze met suiker en droog deze in de oven op 90 °C gedurende twee uur. Elke 30 minuten omkeren.
Schik de plakjes appel, avocado en zalm op een bord, voeg de mousse toe en maak de schotel af door de saus over de tonijn te schenken.
Speciale dank aan Christian Graziani, voormalig leerling van het IFSE Culinair Instituut - School voor Haute Cuisine en Patisserie.
De ideale koffie voor dit recept
Divino
Fluweelzacht, met een verfijnde en chocoladeachtige smaak
Een blend van premium Robusta en Arabica, voor een fluwelen espresso met noten van chocolade en likeur, vergezeld van een vleugje gedroogd fruit. Goddelijke cafeïne.