Begin met de bereiding van de koude bouillon: schil en snipper de ui, de wortel en de selderij, maal de Qualità Oro koffiebonen fijn en doe alles in een steelpan met het water. Breng aan de kook en verlaag de temperatuur. Laat het ongeveer 1 uur koken.
Kook de bevroren erwten 4 minuten lang in een pan met kokend water met wat zout.
Giet af en zet opzij, bewaar 60 g voor de garnering.
Bak de gesnipperde sjalot in een koekenpan met olijfolie gedurende 2 minuten. Voeg de sjalot toe aan de erwten en meng het met de room. Voeg wat kookwater toe als het mengsel te dik is.
Voeg de gemalen Qualità Oro koffie toe aan de boter (haal de boter drie uur van tevoren uit de koelkast voor een "romigere botertextuur") en roer handmatig tot het mengsel glad en egaal is. Af laten koelen en in de koelkast zetten.
Af laten koelen en in de koelkast zetten.
Rooster in een soeppan de rijst zonder water of vet. Blijf continu roeren. Als de rijst doorschijnend wordt, verlaag de temperatuur. Kook de rijst in de bouillon door steeds een soeplepel bij te gieten en te laten absorberen door de rijst.
Herhaal deze procedure gedurende ongeveer 18 minuten. Kook de rijst totdat deze goed gaar is en alle bouillon heeft geabsorbeerd.
Als de rijst klaar is, 4 eetlepels koffieboter en een scheutje olijfolie toevoegen.
Voor een romigere textuur, voegt u wat mascarpone toe.