Risotto met koffiebouillon

MOEILIJKHEID
2H

Voor een verrukkelijk ontbijt, smeer koffieboter op het brood.
Ingrediënten
Voor de bouillon
  • 100 g Qualità Oro koffiebonen 1 wortel 1 selderijstengel 1/2 witte ui 3 liter water
Voor de puree
  • 300 g bevroren erwten 1 sjalot 5 cl vloeibare room zout, peper en olijfolie
Voor de koffieboter
  • 30 g Qualità Oro gemalen koffie 250 g licht gezouten boter 320 g Arborio-rijst 1 handvol basilicum of peterselie
Bereidingswijze
DE FASEN

Begin met de bereiding van de koude bouillon: schil en snipper de ui, de wortel en de selderij, maal de Qualità Oro koffiebonen fijn en doe alles in een steelpan met het water. Breng aan de kook en verlaag de temperatuur. Laat het ongeveer 1 uur koken. Kook de bevroren erwten 4 minuten lang in een pan met kokend water met wat zout. Giet af en zet opzij, bewaar 60 g voor de garnering. Bak de versnipperde sjalot in een koekenpan met olijfolie gedurende 2 minuten, voeg het dan toe aan de erwten en meng het met de room. Voeg wat kookwater toe als het mengsel te dik is. Voeg de gemalen Qualità Oro koffie toe aan de boter (haal de boter drie uur van tevoren uit de koelkast voor een romigere botertextuur) en roer handmatig tot het mengsel glad en egaal is. Af laten koelen en in de koelkast zetten. Rooster in een soeppan de rijst zonder water of vet. Blijf continu roeren. Als de rijst doorschijnend wordt, verlaag de temperatuur. Kook de rijst in de bouillon door steeds een soeplepel bij te gieten en te laten absorberen door de rijst. Herhaal deze procedure gedurende ongeveer 18 minuten. Kook de rijst totdat deze goed gaar is en alle bouillon heeft geabsorbeerd. Als de rijst klaar is, 4 eetlepels koffieboter en een scheutje olijfolie toevoegen. Voor een romigere textuur, voegt u wat mascarpone toe.

DE PRESENTATIE

Giet de warme erwtencrème in een soeppan en voeg vervolgens de risotto toe. Maak de schotel af door de gekookte erwten toe te voegen en te garneren met verse basilicum of peterselie.

Bereidingswijze

Begin met de bereiding van de koude bouillon: schil en snipper de ui, de wortel en de selderij, maal de Qualità Oro koffiebonen fijn en doe alles in een steelpan met het water. Breng aan de kook en verlaag de temperatuur. Laat het ongeveer 1 uur koken. 

 

Kook de bevroren erwten 4 minuten lang in een pan met kokend water met wat zout.

Giet af en zet opzij, bewaar 60 g voor de garnering.

 

Bak de gesnipperde sjalot in een koekenpan met olijfolie gedurende 2 minuten. Voeg de sjalot toe aan de erwten en meng het met de room. Voeg wat kookwater toe als het mengsel te dik is.

 

Voeg de gemalen Qualità Oro koffie toe aan de boter (haal de boter drie uur van tevoren uit de koelkast voor een "romigere botertextuur") en roer handmatig tot het mengsel glad en egaal is. Af laten koelen en in de koelkast zetten.

 

Af laten koelen en in de koelkast zetten.

 

Rooster in een soeppan de rijst zonder water of vet. Blijf continu roeren. Als de rijst doorschijnend wordt, verlaag de temperatuur. Kook de rijst in de bouillon door steeds een soeplepel bij te gieten en te laten absorberen door de rijst.

Herhaal deze procedure gedurende ongeveer 18 minuten. Kook de rijst totdat deze goed gaar is en alle bouillon heeft geabsorbeerd.

Als de rijst klaar is, 4 eetlepels koffieboter en een scheutje olijfolie toevoegen.

Voor een romigere textuur, voegt u wat mascarpone toe.

 

 

Presentatie

Giet de warme erwtencrème in een soeppan en voeg vervolgens de risotto toe. Maak de schotel af door de gekookte erwten toe te voegen en te garneren met verse basilicum of peterselie.

 

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Oro

Zoet en aromatisch

Qualità Oro is de eerste koffieblend van Lavazza. De blend werd uitgebracht in 1956 en wordt al meer dan 60 jaar van vader op zoon overgedragen. Een koffie voor de echte kenner, voor degenen die graag van de kwaliteiten van een fijne blend genieten, elke dag weer.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR