Mokkataart

MOEILIJKHEID
2H

De mokkataart is een smakelijk en gemakkelijk te bereiden dessert dat de traditionele textuur van deeg combineert met de gedurfde smaak van de ganachevulling. Perfect voor ontbijt en snacks.
Ingrediënten
  • 60 ml koffie 25 g suiker 3 eieren 60 ml room 125 g 50% cacao van pure chocolade
  • 100 g meel 20 g cacao 75 g boter vanille-extract citroenschil
Bereiding
Ganachevulling

Voor de ganachevulling, klop de twee dooiers met suiker tot een bleek en romig mengsel. Breng de room aan de kook. Voeg de dooiers toe en kook deze bij een temperatuur tot 90 °C. Voeg de koffie toe en roer goed. Giet het mengsel over de fijngehakte chocolade. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten. Koel het mengsel af in de koelkast.

Kruimeldeeg

Snijd de boter in stukjes en breng deze op kamertemperatuur. Maak een kuiltje in de bloem en de cacao. Plaats de boter, de suiker en het ei in het kuiltje. Meng de ingrediënten en voeg vervolgens de bloem toe, tot u een glad deeg krijgt. Laat het een uur in de koelkast staan. Verspreid het deeg over de bodem en de zijkanten van de bakvorm. Gebruik een vork en prik in de bodem van de cake. Bak 18 minuten in een niet-geventileerde oven op 180 °C. Laat het afkoelen.

Presentatie

Gebruik een spuitzak en knijp de warme ganachecrème op de taart. Koelen tot de crème volledig afgekoeld is. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Bereidingswijze

Voor de ganachecrème

Klop de twee dooiers met de suiker tot een bleek en romig mengsel.

Breng de room aan de kook.

Voeg de geklopte dooiers toe en kook tot een temperatuur van 90 °C.

Voeg de koffie toe en roer goed.

Giet het mengsel over de fijngehakte chocolade.

Roer tot de chocolade volledig is gesmolten. 

Koel het mengsel af in de koelkast.

 

voor het deeg

Snijd de boter in stukjes en breng deze op kamertemperatuur. 

Maak een kuiltje in de bloem en de cacao. 

Doe de boter, de suiker en het ei in het kuiltje.

Meng de ingrediënten en voeg vervolgens de bloem toe, tot u een glad deeg krijgt. Laat het een uur in de koelkast staan. 

Verspreid het deeg over de bodem en de zijkanten van de bakvorm. 

Gebruik een vork en prik in de bodem van de cake. 

Bak 18 minuten in een niet-geventileerde oven op 180 °C.

Laat het afkoelen.

 

 

Presentatie

Gebruik een spuitzak en knijp de warme ganachecrème op de taart.

Koelen tot de crème volledig afgekoeld is. 

Bestrooi met poedersuiker en serveer.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Crema e Gusto Classico

Harmonieus en romig

Crema e Gusto Classico is een zachte en intense blend van fijne Braziliaanse Arabica en Zuidoost-Aziatische Robusta. Een perfecte balans tussen de volle en kruidige tonen. De ideale koffie voor elk moment van de dag.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR