Koud gebrouwen kersenkoffie

MOEILIJKHEID
16H

Koffie, limonade en zure kersensiroop. Heeft u deze combinatie ooit geproefd? Probeer iets bijzonders om de dorst te lessen op die lange, hete zomermiddagen.
Ingrediënten
voor de KOUD GEBROUWEN KOFFIE
  • 850 ml water 125 ml mokkapot koffie
voor de KERSENLIMONADE
  • 250 g zure kersensiroop 375 g limonade uit een flesje 4 gesneden zure kersen 400 ml verdunde koud gebrouwen koffie (1 op 1) (200 ml pure koud gebrouwen koffie + 200 ml water) 1 glas ijsschilfers
Bereidingswijze
Koud gebrouwen koffie

Maak de koud gebrouwen koffie klaar, en laat deze ongeveer 12 uur trekken in koud water. Filter het brouwsel met behulp van een eerder bevochtigd en uitgeknepen stuk keukenpapier of gebruik een filter of een zeef (het gebruik van een fijne of grove zeef geeft verschillende resultaten, dus gebruik de methode die past bij uw smaak). Neem 200 ml van de pure koud gebrouwen koffie en voeg 200 ml water toe. Giet 150 g van de bereide kersenlimonade in elk glas met 100 g verdunde koud gebrouwen koffie.

Kersenlimonade

Giet de limonade en de zure kersensiroop in een grote kan en meng alles goed. Vul een glas met ijsschilfers en stukjes zure kers. Giet 150 g van de kersenlimonade in elk glas met 100 g verdunde koud gebrouwen koffie. Geniet!

Presentatie

Garneer met een geglaceerde kers.

Bereidingswijze

voor de koud gebrouwen koffie

Maak de koud gebrouwen koffie klaar, en laat deze ongeveer 12 uur trekken in koud water.

Filter het mengsel met behulp van een bevochtigde, uitgeknepen doek of papierfilter. Fijne en grove zeven geven verschillende resultaten, dus gebruik de methode die het beste bij uw smaak past.

Neem 200 ml van de pure koud gebrouwen koffie en voeg 200 ml water toe. 

Giet 150 g van de bereide kersenlimonade in elk glas met 100 g verdunde koud gebrouwen koffie.

 

voor de KERSENLIMONADE

Giet de limonade en de zure kersensiroop in een grote kan en meng alles goed.

Vul een glas met ijsschilfers en stukjes zure kers.

Vul elk glas met 150 g kersenlimonade en 100 g verdunde koud gebrouwen koffie.

Geniet!

 

 

Presentatie

Garneer met een geglaceerde kers.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Rossa

Volle smaak

Qualità Rossa garandeert het genot van goede koffie die een belangrijk onderdeel is van een ontspannen moment voor Italiaanse families. Het onmiskenbare aroma brengt u meteen in een goede stemming en u geniet van dit gezamenlijke moment.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR