Koffiesoezen met yuzu-vulling

MOEILIJKHEID
1H50m

Ontdek dit verrukkelijke dessert.
Ingrediënten
Voor de roomsoezen
  • 5 eieren 300 g gezeefde bloem 150 g boter 50 cl water zout
Voor de custard
  • 50 g Qualità Oro koffiebonen 8 dooiers 100 g suiker 50 g maïsmeel 1 liter melk
Voor de slagroom
  • 30 ml yuzu-sap (of een andere citrusvrucht) 10 cl vloeibare room
Bereiding
Roomsoezen

Kook het water en de boter in een pan. Voeg vervolgens de bloem toe. Kook op een laag vuur. Voeg een snufje zout toe. Neem het mengsel van het vuur wanneer het loslaat van de zijkanten van de pan. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en roer het tot een glad geheel. Doe het deeg in een spuitzak en vorm de soezen op een bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten op 180 °C. Controleer regelmatig, zonder de oven te openen.

De custard

Kook de melk met de fijngehakte Qualità Oro koffiebonen. Klop in een kom de 8 dooiers met suiker gedurende 4 minuten tot ze een witte kleur krijgen. Voeg het maïsmeel toe, roer en giet dan de warme melk erbij. Doe alles terug in de steelpan en laat nog 3-4 minuten sudderen. Giet het in een kom door een zeef voor een zeer egale room. Af laten koelen en dan in de koelkast zetten.

De slagroom

Klop de vloeibare room met het yuzu-sap. Voeg een snufje suiker toe indien nodig, en laat het rusten in de koelkast. Als de soezen gaar zijn, maak een opening met de steel van een lepel en gebruik de spuitzak om ze met koffieroom te vullen.

De presentatie

Garneer de soezen met slagroom in plaats van suikerglazuur. Bestrooi met wat fijngemalen Qualità Oro koffie.

Bereidingswijze

Voor de soezen

Kook het water en de boter in een pan. Voeg vervolgens de bloem toe. Kook op een laag vuur. Voeg een snufje zout toe. Neem het mengsel van het vuur wanneer het loslaat van de zijkanten van de pan. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en roer het tot een glad geheel. Doe het deeg in een spuitzak en vorm de soezen op een bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten op 180 °C. Controleer regelmatig, zonder de oven te openen.

 

Voor de custard

Kook de melk met de fijngehakte Qualità Oro koffiebonen. Klop in een kom de 8 dooiers met suiker gedurende 4 minuten tot ze een witte kleur krijgen. Voeg het maïsmeel toe, roer en giet dan de warme melk erbij. Doe alles terug in de steelpan en laat nog 3-4 minuten sudderen. Giet het in een kom door een zeef voor een zeer egale room. Af laten koelen en dan in de koelkast zetten.

 

Voor de slagroom

Klop de vloeibare room met het yuzu-sap. Voeg een snufje suiker toe indien nodig, en laat het rusten in de koelkast. Als de soezen gaar zijn, maak een opening met de steel van een lepel en gebruik de spuitzak om ze met koffieroom te vullen.

 

 

Presentatie

Garneer de soezen met slagroom in plaats van suikerglazuur. Bestrooi met wat fijngemalen Qualità Oro koffie.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Oro

Zoet en aromatisch

Qualità Oro is de eerste koffieblend van Lavazza. De blend werd uitgebracht in 1956 en wordt al meer dan 60 jaar van vader op zoon overgedragen. Een koffie voor de echte kenner, voor degenen die graag van de kwaliteiten van een fijne blend genieten, elke dag weer.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR