KAMUT® khorasan tarwebrood met koffie

MOEILIJKHEID
10H

Ingrediënten
Ingrediënten
  • 375 ml koud gebrouwen koffie (puur, zonder toegevoegd water) 25 ml water 10 g koffiepoeder 250 g meel 250 g KAMUT® khorasan tarwemeel
  • 6 g suiker 14 g zout 15 g gist 50 g spek (per persoon)
Bereiding

Bereidingswijze

voor het deeg

Los de gist en suiker op in lauw water.

Zeef alle meel, kneed de helft met water en koffie en voeg vervolgens het zout toe.

Voeg de rest van de bloem toe en blijf nog 20 minuten kneden.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè

Leg het deeg in een kom bedekt met plastic folie en laat het op kamertemperatuur in volume verdubbelen (ongeveer 3 uur).

Bedek een bakvorm met bakpapier en strooi wat maïsmeel over de bodem om te voorkomen dat het brood blijft plakken.

Verwijder het deeg uit de kom, kneed het een tijdje, snijd het in 3 stukken en doe het in de bakvormen.

Bedek de bakvormen met plastic folie en laat het deeg nog 2 uur in omvang verdubbelen op kamertemperatuur.

Zet een container met water in de oven en bak ongeveer 20/25 minuten op 200 °C.

voor het spek

Bestrooi het gesneden spek met bruine suiker en rooster het in de magnetron of oven met behulp van de grill, voor een/anderhalf minuut.

 

 

Presentatie

Snijd het met koffie-gearomatiseerde brood in plakjes en toast het. Beleg het brood met spek en besprenkel het vervolgens met wat bruine suiker.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Rossa

Volle smaak

Een unieke blend van Robusta- en Arabica-bonen met een aromatische, soepele, goed afgeronde smaak. Een veelzijdige koffie, goed met of zonder melk.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR