voor het deeg
Los de gist en suiker op in lauw water.
Zeef alle meel, kneed de helft met water en koffie en voeg vervolgens het zout toe.
Voeg de rest van de bloem toe en blijf nog 20 minuten kneden.
voor het deeg
Los de gist en suiker op in lauw water.
Zeef alle meel, kneed de helft met water en koffie en voeg vervolgens het zout toe.
Voeg de rest van de bloem toe en blijf nog 20 minuten kneden.
Leg het deeg in een kom bedekt met plastic folie en laat het op kamertemperatuur in volume verdubbelen (ongeveer 3 uur).
Bedek een bakvorm met bakpapier en strooi wat maïsmeel over de bodem om te voorkomen dat het brood blijft plakken.
Verwijder het deeg uit de kom, kneed het een tijdje, snijd het in 3 stukken en doe het in de bakvormen.
Bedek de bakvormen met plastic folie en laat het deeg nog 2 uur in omvang verdubbelen op kamertemperatuur.
Zet een container met water in de oven en bak ongeveer 20/25 minuten op 200 °C.
voor het spek
Bestrooi het gesneden spek met bruine suiker en rooster het in de magnetron of oven met behulp van de grill, voor een/anderhalf minuut.
Snijd het met koffie-gearomatiseerde brood in plakjes en toast het. Beleg het brood met spek en besprenkel het vervolgens met wat bruine suiker.
De ideale koffie voor dit recept
Qualità Rossa
Volle smaak
Een unieke blend van Robusta- en Arabica-bonen met een aromatische, soepele, goed afgeronde smaak. Een veelzijdige koffie, goed met of zonder melk.