Espressomartini

MOEILIJKHEID
15m

1984. Een model loopt een bar binnen in Londen en bestelt een echte opkikker: Zo werd de espressomartini geboren. We zullen nu dit recept aanpassen met een suggestie van het Training Center: de traditionele Frangelico-likeur uit Piemontese.
Ingrediënten
  • 1 volle kop koffie 30 ml wodka 30 ml Frangelico
  • 6 ijsblokjes 5 g suiker ½ Gianduiotto (pralinéchocolade)
Bereiding
Cocktail

Bereid een kop espresso en voeg suiker toe. Doe het ijs, de gezoete koffie, de wodka en de Frangelico in de shaker. Schud alles goed en giet de inhoud in een martiniglas

Presentatie

Snijd de Gianduiotto door de helft en maak met een mes een inkeping: gebruik deze om het op de rand van de kop te plaatsen.

Bereidingswijze

Bereid een kop espresso en voeg suiker toe. Doe het ijs, de gezoete koffie, de wodka en de Frangelico in de shaker. Schud alles goed en giet de inhoud in een martiniglas.

 

 

Presentatie

Snijd de Gianduiotto door de helft en maak met een mes een inkeping: gebruik deze om het op de rand van de kop te plaatsen.

 

 

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR