Cappuccino

MOEILIJKHEID
1H10m

Een creatief recept dat cappuccino en crumble combineert, en eenvoudig thuis te maken is.
Ingrediënten
Voor de crumble
  • 1 A modo mio Intenso capsule 50 g boter 50 g bloem 50 g suiker 25 g amandelmeel
Voor de crème
  • 2 A modo mio Intenso espressokoffies 250 g mascarpone 4 dooiers 3 blaadjes gelatine 60 g suiker
Voor de peperroom
  • 20 cl vloeibare room 10 g gemalen peper (of vanille of kaneel) 20 g suiker zout
Wat u nodig heeft
  • 3-in-1 staafmixer
Bereiding
De crumble

Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker, bloem, amandelmeel en de inhoud van een Intenso espressocapsule, totdat u een glad en egaal mengsel heeft. Verdeel het over een ovenschaal. Ongeveer 10/15 minuten lichtbruin bakken op 180 °C. Neem de schaal uit de oven, laat het geheel afkoelen en breek de crumble in stukjes.

De crème

Gebruik een mixer en klop de dooiers met de suiker totdat het lichtgeel en luchtig is. Week de gelatine in koud water. Eenmaal zacht, afgieten en oplossen in 2 Intenso espresso’s. Goed mengen. Voeg de opgeklopte dooiers aan het mengsel toe. Voeg de mascarpone toe en roer het geheel gedurende minstens 5/6 minuten totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de glazen (2/5 van het glas vullen). Zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

Peperroom

Klop de vloeibare room en de peper met een garde. Voeg een snufje zout en suiker toe.

De presentatie

Verwijder de eerder gevulde glazen uit de koelkast, giet de peperroom tot 2/5 van het glas en maak het af met de crumble.

Bereidingswijze

VOOR DE CRUMBLE

Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker, bloem, amandelmeel en de inhoud van een Intenso espressocapsule, totdat u een glad en egaal mengsel heeft. Verdeel het over een ovenschaal. Ongeveer 10/15 minuten lichtbruin bakken op 180 °C. Neem de schaal uit de oven, laat het geheel afkoelen en breek de crumble in stukjes.

 

VOOR DE CRÈME

Gebruik een mixer en klop de dooiers met de suiker totdat het lichtgeel en luchtig is. Week de gelatine in koud water. Eenmaal zacht, afgieten en oplossen in 2 Intenso espresso’s. Goed mengen. Voeg de opgeklopte dooiers aan het mengsel toe. Voeg de mascarpone toe en roer het geheel gedurende minstens 5/6 minuten totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de glazen (2/5 van het glas vullen). Zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

 

VOOR DE PEPERROOM

Klop de vloeibare room en de peper met een garde. Voeg een snufje zout en suiker toe.

 

 

Presentatie

Verwijder de eerder gevulde glazen uit de koelkast, giet de peperroom tot 2/5 van het glas en maak het af met de crumble.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Intenso

Intens, vol, harmonieus

Van de Centraal-Zuid-Amerikaanse Arabica en Aziatische en Afrikaanse Robusta komt een parfum van de Oriënt, voor een volle espresso met een gedurfde smaak, pittige noten en een langdurige nasmaak. Overtuigende intensiteit.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR