TERUG
Gerechtencombinaties

Van onverwachte samenstellingen tot de perfecte combinatie

Op het eerste gezicht kunnen sommige dingen heel erg uiteenlopend en verschillend lijken. Neem bijvoorbeeld een sport en een koffiemerk. Of asperges en koud gebrouwen koffie.

Maar er zijn mensen die verder kunnen kijken dan deze oppervlakkige eerste indrukken. Ze verbinden de stippen, vinden een gemeenschappelijke basis: soms kan dit leiden tot buitengewone resultaten. De noodzakelijke ingrediënten? Hard werken, creativiteit en de wil om te experimenteren.

Tijdens haar tijd op Roland-Garros van dit jaar, werkte Lavazza samen met twee chef-koks met Michelin-sterren en de wereldkampioen patisserie, waarbij de passie en expertise van het Lavazza Training Center gecombineerd werd met twee exquise restaurantkoffieproducten: Kafa en ¡Tierra! Brazil.

Het doel? Om de aromatische kenmerken van de twee Lavazza-blends te omarmen in een top gastronomisch menu ontwikkeld door de chef-koks, met drie perfecte koffiecombinaties.

De combinaties werden geleid door de geuren van rijpe kersen, honing, vijgen en jasmijn voor Kafa; chocolade, karamel, hazelnoten en gedroogd fruit voor ¡Tierra! Brazil.

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img04
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img01

Lionel Giraud creëerde ‘Esprit d'antipasti, olive café’ gepaard met een Voix de la Terre façon sangria. Het menu van Simone Zanoni ‘Voilaille au parfum de primavera’ met Kafa en ‘chaud-froid miel et romarin’. En, ‘dulcis in fundo’, zoals de Romeinen zouden zeggen (zeer adequaat, in dit geval), Marc Rivière met zijn ‘Choux pas chous au café et noisette du Piémont’, met ‘Kafa à la presse sur ratafia et citron’. 

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img03
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img02