TERUG
Gerechtencombinaties

Van ruimte, tijd en smaak

Het gevoel dat het nauwst verbonden is met het geheugen is het reukvermogen.

 

De loutere hint van een geur kan ons met verlangen vullen, en met levendige beelden en kleuren van voorbije tijden. Geur stelt ons in staat om te reizen door de tijd – maar het stuurt ons ook via onpeilbare afstanden in de ruimte.

 

Toen Lavazza zich aansloot bij de geprezen chef-kok Albert Adrià om een ambachtelijke en unieke koffie en gerechtencombinatie te creëren, waren de geuren die de ruimte van zijn Enigma restaurant vulden de rijke, krachtige geuren van Lavazza ¡Tierra! Colombia blend.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Hints van tropisch fruit, zoethout, limoenschil: een boeket gevuld met onmiskenbare sporen van Zuid-Amerika, en een die de creatieve geesten van Adrià en Andrea Mazza, van het Lavazza Training Centre, in beweging zette.

 

Een uitstekende koffie en gerechtencombinatie is er een die geuren en smaken bindt, ze samenbrengt, verrijkt, en op hetzelfde moment hun uniekheid viert.

 

Na een brainstormsessie gingen onze twee smaakexperts aan de slag.

 

Albert creëerde een prachtig gerecht, die de rijke smaak en romige textuur van foie gras combineert met de verse citrusgeuren van bergamot en een lichte, zorgvuldig vervaardigde ‘lucht’ van gefermenteerde sojasaus.

Andrea, die de zure frisheid van bergamot en grapefruit verkende, vervaardigde een koud gebrouwen koffie, verrijkt met de complexe exotische smaken geleverd door passievruchten en mint.

 

De twee exquise culinaire creaties, met hun gecombineerde boeket van geuren van honing, rietsuiker, grapefruit en bergamot, zijn zowel toegeeflijk als verfrissend.

 

De perfecte gerechtencombinatie van vandaag:

 

Foie gras confitado con pan de especias, bergamota y aire de salsa de soja fermentado, door Albert Adrià, en Passion Me 2018, door ons Training Center.