TERUG
Coffee Pairing

Koffie, tennis en topgastronomie

Wat verenigt deze drie werelden? Een woord: passie.

Passie voor het voldoen aan de hoogste verwachtingen, zowel op de tennisbaan als in de keuken.

Dit jaar, tijdens de aanwezigheid van Lavazza op Wimbledon, hebben we een ontmoeting gehad met drie toonaangevende chef-koks om drie onvergetelijke combinaties te creëren die verrukkelijk eten en koffierecepten bijeenbrengen.

Ons Training Center (waar barista’s de kunst leren van het creëren van uitmuntende koffiecreaties) heeft samengewerkt met de Lavazza merkambassadeurs en chef-koks Shaun Ranking, Carlo Cracco en Ernest Knam. De resultaten? Fantastisch.
 

 

Shaun Rankin verkende onze Alteco-blend, een koffie met onmiskenbare tonen van honing en hazelnoot, waarmee hij een gerecht creëerde dat de delicate texturen en smaken van fijn vlees en vis combineert. Hij noemde het: Een ontmoeting tussen tonijn en kalfsvlees. Ons Training Center combineerde Shauns creatie met een ijskoffie, afgemaakt met zacht, luchtig schuim: Alteco viert Piemonte.
 

02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Carlo Cracco waagde zich aan ¡Tierra! Het exotische aroma van Colombia en de complexe tonen van jasmijn, gedroogd fruit en melkchocolade vormen de basis voor een uitmuntende schotel met een subtiele complexiteit. De combinatie van zachtgekookt ei, de geur van saffraan, asperges en amandel geeft een gelaagde, aanhoudende geur en een verrukkelijke, complexe mix van smaken. Ons Training Center bracht alles samen in een unieke combinatie met koffie en kruiden, met het extract van Tierra Colombia, fijne kruiden en een vleugje citrus.
 

03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Met de creatie van dit gerecht brengt Ernest Knam een eerbetoon aan de locatie: een nagerecht in de vorm van een tennisbal, de perfecte metgezel voor onze Kafa-blend. De Knamace combineert sponscake, Cumeo-peper, semi-gekonfijte citroen, jasmijn, chocolademousse en zelfs goud om deze verrukkelijke delicatesse te creëren, geserveerd op een bedje van dadels en kappertjespoeder. Het Lavazza Training Center gaf dit meesterwerk een energieke injectie met de kruidige Kafa.
 

04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx