Sleep om
uw reis te kiezen
Begin
Lavazza unieke oorsprong
Ontdekking
in een kopje koffie

Van Turijn naar de Andes, een reis naar de oorsprong van de koffie, is een intieme en multi-zintuiglijke ontdekking waarin eten, kunst en natuur de ingrediënten zijn die de smaak van deze oorspronkelijke koffies bepalen.

Selva Alta

Een delicate koffie, 100% Arabica afkomstig uit duurzame landbouw, geboren op de hellingen van het Andesgebergte in Peru. De koffie dankt zijn bijzonderheid aan het land waar het wordt verbouwd. Koffie en fruit groeien hier naast elkaar, waardoor deze koffie van unieke oorsprong een lichte noot van bloemen krijgt.

Ga naar product
Cereja Passita

Een unieke koffie, 100% Arabica afkomstig uit duurzame landbouw, geboren in het droge klimaat van het Cerrado-plateau in Brazilië. De recente oogst van de koffiebessen, die op de takken worden gedroogd, geeft deze koffie karakteristieke noten van honing en chocolade.

Ga naar het product
De gids
Alex Bellini

Alex Bellini is een moderne ontdekkingsreiziger die de smaak van ontdekking kent. Samen met Lavazza is hij naar diverse plaatsen afgereisd die hem naar het hart van de koffieteelt hebben geleid.

Peru
De oorsprong van koffie

De bessen werden ooit gebruikt toen deze nog rood waren, gemengd met aromatische kruiden en water. Nu worden deze bessen beschouwd als het zwarte goud van Peru. Langs de Selva Central, vinden we de stopplaatsen van de Ruta del Cafe: het gebied waar de grootste producenten en de belangrijkste plantages van het land zijn gevestigd.

Brazilië
De oorsprong van koffie

Brazilië was meer dan 150 jaar lang de belangrijkste koffieproducent ter wereld. De cultuur van de Carioca koffie heeft ook zijn wortels in de Bel Paese. Het waren de Italianen die het drankje populair hebben gemaakt dat voorheen alleen door de aristocratie werd geconsumeerd.

Peru
De stopplaatsen

Een land met vele gezichten: van het dichte bos tot de straatjes van de Andesdorpen met hun traditionele levendige markten vol vrolijke kleuren. De lokale stammen hebben hun tradities behouden waardoor dit een tijdloze reis is.

Ichiquiato
Lima
De Heilige Vallei
Brazilië
De stopplaatsen

Een uitbundig en bloeiend land. De vlag vertelt de oorsprong van de Braziliaanse natuurlijke rijkdommen: het groen van het eindeloze Amazone regenwoud ontmoet het warme, sprankelende geel van het goud.

Rio de Janeiro
Paraty
São Paulo
Ichiquiato
13° 31′34.11″S 71° 58′16.71″W

Stoffige wegen ondergedompeld in een groen landschap maken Ichiquiato bijna tot een ongerept paradijs. De klimatologische omstandigheden, de grond en de aanwezigheid van bijen die van bloem naar bloem vliegen, geven de koffie van deze plaats een unieke smaak.

Lima
12° 02′06″S 77° 01′07″W

De perfecte plek om de golven van de Stille Oceaan te bevaren. Verken de kleurrijke buurten en geniet van een internationaal geprezen keuken.

De Heilige Vallei
13° 52′10″S 71° 18′11″W

Een betoverend gebied, dat zich uitstrekt van de Montaña Arcoiris tot Machu Picchu, het hart van de Incacultuur. De schoonheid van het landschap en de hoogte zullen u letterlijk de adem benemen.

Rio de Janeiro
22° 54′25″S 43° 11′17″W

Van de hoogte van de Suikerbroodberg tot het warme zand van Copacabana, begeleid door het ritme van de favelas. Ondanks de dagelijkse problemen zijn de inwoners van de carnavalsstad tijdens festiviteiten vrij om te zijn wie ze willen zijn, en worden de dagelijkse zorgen tijdelijk opzij geschoven.

Paraty
23° 13′11″S 44° 43′11″W

In Paraty, een stadje ongeveer 260 km ten zuiden van Rio de Janeiro, vieren mensen carnaval door zich van top tot teen in een dikke laag modder te bedekken op een plaatselijk strand. Deze gewoonte staat bekend als “Bloco de Lama” (de Moddergroep).

São Paulo
23° 32′45″S 46° 38′17″W

São Paulo is verspreid over verschillende niveaus: beton, staal en natuur komen samen in een sociale smeltkroes waarin rijkdom en armoede zich vermengen, wat de stad haar unieke karakter geeft.

Peru
De mensen

De ontmoetingen die plaatsvonden tijdens hun reis hebben Alex en Lavazza naar het hart van het Inca-land gebracht. Onmiskenbare gezichten met diepe oogkassen die de tekenen vertonen van een leven in harmonie met de ziel van de aarde.

ISHMAEL
Virgilio
Noe
Brazilië
De mensen

Een unieke combinatie van saudade (gemis of verlangen) en vitaliteit: dit waren twee gemeenschappelijke kenmerken die Alex en Lavazza in al hun ontmoetingen in Brazilië aantroffen. Een reis waarbij de mooiste herinneringen de woorden zijn die werden uitgewisseld onder het genot van een kopje koffie.

Seu Zè
Ricardo
Minhau
Ishmael Randall-Weeks
Kunstenaar

Ishmael Randall-Weeks is een kunstenaar uit Cuzco. Hij herstelt oude voorwerpen van vuilstortplaatsen en creëert echt duurzame kunstwerken.

Ontmoet Ishmael
Virgilio Martínez
Chef-kok

Virgilio Martínez is een van de 5 beste chef-koks ter wereld. Hij is een revolutionaire innovator die de keuken tot leven laat komen op een manier die diep verbonden is met de wortels van zijn land.

Ontmoet VIRGILIO
Noe
Scholier

Noe woont in de buurt van Montaña Arcoiris, oftewel de Regenboogberg. Om naar school te gaan, loopt hij elke dag 4 uur op grote hoogte.

Ontmoet Noe
Seu Zè
Botanicus

Seu Zè, een botanicus die in het regenwoud leeft, heeft landbouwmethoden ontwikkeld die over de hele wereld worden bestudeerd.

Ontmoet Seu
Riccardo Padula
Oprichter, NGO Projeto Liberdade

Riccardo Padula runt in Rio de Janeiro een recreatiecentrum voor kinderen. Ook leert hij ze over gezonde voeding op basis van de vruchten van de aarde.

Ontmoet Riccardo
Minhau
Graffitikunstenaar

São Paulo is een van de graffiti hoofdsteden van de wereld. Het werk van Minhau (zijn naam in het Braziliaans-Portugees imiteert het geluid van een kat: miauw) brengt geluk en vrolijkheid over, en geeft kleur aan de armste wijken van de steden.

Ontmoet Minhau
Duurzaamheid

Lavazza Selva Alta, een kopje koffie van gecertificeerde boerderijen van de Rainforest Alliance. Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie die boeren stimuleert om duurzame landbouwpraktijken in te voeren om bossen, rivieren, de grond en wilde dieren te beschermen. De Rainforest Alliance-certificering is ook een teken dat de werknemers eerlijk worden betaald en genieten van waardigere levensomstandigheden en betere toegang hebben tot gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen.

Duurzaamheid

Lavazza Cereja Passitais, een kopje koffie van gecertificeerde boerderijen van de Rainforest Alliance. Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie die boeren stimuleert om duurzame landbouwpraktijken in te voeren om bossen, rivieren, de grond en wilde dieren te beschermen. De Rainforest Alliance-certificering is ook een teken dat de werknemers eerlijk worden betaald en genieten van waardigere levensomstandigheden en betere toegang hebben tot gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen.

De essentie van de smaak

Samen met Virgilio Martinez begeleidt Lavazza Selva Alta de beste gerechten.

De essentie van de smaak

Samen met Virgilio Martinez begeleidt Lavazza Cereja Passita de beste gerechten.