TERUG
TheCoffeeBook

R voor Robusta

Gepubliceerd op 03 juli 17

Coffea Robusta is een groene blijvende struik die behoort tot de familie van Rubiaceae, genus Coffea, verbouwd voor de productie van espresso, voornamelijk in Centraal- en West-Afrika en Azië.

Deze groeit op hoogtes van zeeniveau tot 600 meter, waar het bestand is tegen hete-vochtige klimatologische omstandigheden waar de temperatuur soms zelfs boven de 30 °C uitkomt; deze koffie vertegenwoordigt ongeveer een derde van de koffieproductie in de wereld, met een karakteristieke body, verrijkt met chocoladenoten en een langdurige nasmaak.

 

R come Robusta
R come Robusta

De plant levert een grotere opbrengst dan de Arabica-variëteit, is meer resistent tegen ziekten en bevat ongeveer de dubbele hoeveelheid aan cafeïne.

 

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
V voor verwerking

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
C voor Crema

ONTDEK MEER
MAGAZINE
S voor smaak

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor bitter

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor blend

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
K voor koffie

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
E voor espresso

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor branden

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
R voor Robusta

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
M voor malen

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER