TERUG
TheCoffeeBook

M voor malen

Gepubliceerd op 25 juli 17

Malen is het proces dat van de gebrande bonen koffiepoeder maakt.

De maling van de koffie kan fijn, medium of grof zijn. Dit beschrijft de verschillende weerstandsniveaus van de koffie tegen het water dat erdoorheen stroomt. De manier van malen bepaalt de snelheid waarmee het water door de koffie stroomt, en heeft ook invloed op de sensorische eigenschappen van de koffie.

 

 

Blends voor espressokoffie zijn zeer fijn gemalen om de extractiesnelheid voor deze bereidingsmethode te vergemakkelijken, waardoor het water in een paar seconden de maximale hoeveelheid aroma kan opnemen.

 

De juiste kwaliteit van het malen voor een espresso wordt bereikt wanneer 25 ml koffie wordt verkregen in 25 seconden, met 7 g gemalen koffie en een stoomdruk ingesteld op 9 bar.

 

Een blend met een medium-maling is het meest geschikt voor de mokkapot, terwijl de Amerikaanse koffie, bereid met een filter koffiezetapparaat dat ook plunger of Franse pers wordt genoemd, een grovere maling vereist zodat het water tijd heeft om te brouwen en het aroma op te nemen.

 

M come Macinatura
M come Macinatura

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
V voor verwerking

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
C voor Crema

ONTDEK MEER
MAGAZINE
S voor smaak

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor bitter

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor blend

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
K voor koffie

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
E voor espresso

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor branden

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
R voor Robusta

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
M voor malen

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER