TERUG
3 minuti
TheCoffeeBook

B voor blend

Gepubliceerd op 26 juli 17

Koffieblends zijn de geheime recepten van de koffiebrander, gemaakt door het combineren van verschillende soorten koffie om een uniek en onmiskenbaar aromatisch profiel te creëren.

 

Blenden is een echte kunstvorm die meer dan honderd jaar geleden werd uitgevonden door Luigi Lavazza. Tegenwoordig is het proces in handen van de experts van onze Afdeling Onderzoek en Ontwikkeling, die de beste kwaliteitsproducten selecteert, naar de koffie-producerende landen reist en de groene koffie proeft.

 

 

De beste blends bevatten maximaal zes verschillende soorten koffie (de zogenaamde ‘origins’), bijvoorbeeld 100% Arabica, zoet en geurig, of een mix van Arabica en Robusta, voor een volle, gewaagde smaak.

Gewassen Arabica is een fijnere koffie met een hogere zuurgraad dan ongewassen Arabica, en is zoeter en evenwichtiger, terwijl een gewassen Robusta een vollere smaak heeft dan de ongewassen variant.

 

De smaak van de blend hangt ook af van de oorsprong van de koffiesoorten: een grote hoeveelheid Braziliaanse soorten zal een volle, chocoladeachtige smaak geven, terwijl soorten van Centraal-Amerikaanse oorsprong voor aromatischere en verfijndere blends zorgen.

 

M come Miscela
M come Miscela

 

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de cafeïnevrije blends: het uitgangspunt is een koffie die met een natuurlijke methode, door middel van kooldioxide, cafeïnevrij wordt gemaakt.

 

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
V voor verwerking

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
C voor Crema

ONTDEK MEER
MAGAZINE
S voor smaak

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor bitter

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor blend

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
K voor koffie

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
E voor espresso

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor branden

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
R voor Robusta

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
M voor malen

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER