TERUG
Coffee Study Program

Het meest belangrijke: de ontwikkeling die we nodig hebben

Gedurende hun tijd tussen de koffieboeren van de Dominicaanse Republiek, zijn de studenten van het Coffee Study Program getuige geweest van een unieke benadering voor het bieden van meer mogelijkheden aan gemeenschappen.
Een aanpak die, zo gelooft Rebecca, wijst naar de statistieken waar we ons daadwerkelijk op zouden moeten richten.Voordat haar reis met het Coffee Study Program haar naar de Dominicaanse Republiek leidde, had Rebecca een duidelijk beeld van agrarische gemeenschappen. Als studente die zich richt op onderwerpen die verband houden met landbouw en milieubeleid, had ze deze bezocht, in haar eigen land, de VS.
Maar, toen ze de boeren van Neiba, een stad in de zuidoostelijke regio’s van het land, ontmoette, veranderde dat idee - werd het rijker.

“Een agrarische gemeenschap waar iedereen bij betrokken was.”

Hier deed elk lid van de agrarische gemeenschap mee, en wist alles over koffie - over de beste manier om het te planten en verzorgen, de onderdelen die moeten worden weggegooid en wat goede koffie goed maakt.

Wat Rebecca en de andere studenten van het Coffee Study Program te zien kregen, was een gedeelde expertise, een geïntegreerde aanpak die voortkomt uit de samenkomst van de gemeenschap als geheel.

Om ervoor te zorgen dat de mensen van Neiba en van andere kwetsbare gebieden over de hele wereld de mogelijkheden krijgen om zich optimaal te ontwikkelen, is er hulp nodig. Instrumenten of fondsen zijn mogelijk niet beschikbaar voor het ontwikkelen van hun kennis en deskundigheid voor een bedrijf dat in staat is om ze te voorzien van een duurzame manier van leven. 

De Lavazza Foundation en anderen proberen dit te doen door, bijvoorbeeld, te helpen bij het financieren van de landbouwapparatuur - apparatuur die het mogelijk maakt voor de gemeenschap om de koffiebonen zelf te verwerken en op de wereldwijde markt te brengen.
Benaderingen zoals deze, gelooft Rebecca, zijn de sleutel.

 

“Dit is, absoluut, de basis van duurzame ontwikkeling.”
img_02-csp-rebecca
img_03-csp-rebecca

Maar er komt meer bij kijken dan alleen het garanderen van de financiële levensvatbaarheid van de inspanningen van boeren. De statistieken die hierbij horen, merkt Rebecca, gaan verder dan dat.

De leden van de coöperatie Neiba, merkt zij op, “geven om de kwaliteit, en niet alleen de kwantiteit, van hun koffie.” Hun werk is meer dan louter werkgelegenheid en productie - het is het bieden van extra kansen.

“Kan zoiets gemeten worden? Ik weet het niet. Maar dat lijkt logischer dan alleen maar te meten wat het resultaat is.”

Ontdek de Coffee Study Program-ervaring door de ogen van Kanika, Stuart en Jia Yi.

 

 

 

Inspiratie voor het diner vanavond: wat vindt u van deze recepten?

MAGAZINE
Ex Machina: mijmeringen over koffiemachines

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Turks of cezve

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Napolitaanse koffiemaker

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Koud gebrouwen koffie

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Sifon

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Espresso

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
AeroPress

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Cafetière, plunger of Franse pers

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Mokkapot

Coffee Hacks

ONTDEK MEER