Ik heb 64 jaar in het dorp Katuan, in het district Paksong, gewoond en ik behoor tot een agrarische gemeenschap waar de teelt van koffie 90% van de activiteiten vertegenwoordigt; ik werk zelf ook met koffie.
Gepubliceerd op 28 maart 18
Ik heb 64 jaar in het dorp Katuan, in het district Paksong, gewoond en ik behoor tot een agrarische gemeenschap waar de teelt van koffie 90% van de activiteiten vertegenwoordigt; ik werk zelf ook met koffie.
Er is overal ter wereld vraag naar de koffie die we in deze regio planten; het is een goed product, met een heerlijke smaak en dat is de reden waarom we allemaal zijn toegewijd aan de samenwerking met Olam en Lavazza, zodat de praktijken van de koffieteelt en de verwerking kunnen worden verbeterd.
Momenteel hebben we te maken met klimaatveranderingsproblemen, die planten doden en hun kwaliteit in gevaar brengen; het doel is om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen, omdat schone lucht een goede productiviteit betekent.
Ik doe zelf elke dag mijn uiterste best om de aarde levend en gezond te houden, en deze te ontwikkelen en te verbeteren.
Iedereen wil dat de natuur hier altijd om ons heen blijft bestaan en niet wordt vernietigd, dus we werken op een duurzame manier, zodat de natuur wordt verrijkt.
Somboun Saj Boukea is een van de individuen die onderdeel is van de Lavazza-kalender 2017 - We zijn wat we leven