Alvorens de koffie wordt geserveerd, ondergaat deze een lange reis. Van het zaaien tot aan het espressokopje komen er wel veertig paar handen aan te pas. Achter elk van deze uitwisselingen schuilt een cultuur, een gezicht, een verhaal.
40 Hands is een ontdekkingsreis op zoek naar de mensen die hun leven toewijden aan hun passie voor koffie. We beginnen bij de landen van herkomst. We volgen een pad dat zich ontvouwt door verschillende generaties en tussen de breedtegraden, verenigd door dezelfde waarden: “Respect, toewijding en verantwoordelijkheid, vooral jegens de natuur,” zegt Enrique Mancilla Oyos, een Peruaanse koffieboer die al jaren met ons samenwerkt.
Zijn voorouders verwerkten koffie bij Nagazú, maar in die tijd waren er geen wegen, dus de productie was beperkt tot de behoeften van de familie.
“Toen kwam ik,” vertelt zijn zoon Abel, “en Lavazza arriveerde bijna tegelijkertijd en ondersteunde ons om het productieproces te verbeteren, door de apparatuur en kennis te verstrekken die we nodig hadden”.