TERUG
Manifest

Art & Culture

De mogelijkheid om de toekomst voor te stellen, om over grenzen en beperkingen heen te kijken, om gezamenlijke interesses te vinden in schijnbaar verschillende gebieden door middel van creativiteit en vernuft, dat is iets wat in ons land zit. Italië, een vruchtbare plek voor de opkomst van nieuwe visies van de wereld.

 

Deze geest, die Luigi Lavazza ertoe gebracht heeft om een blend te creëren, is dezelfde geest die wordt uitgedrukt in het werk van grote kunstenaars, de visionairs die in staat zijn de veranderingen te zien en te beschrijven voordat alle anderen deze zien. Lavazza’s toewijding aan de kunst komt voort uit de wens om deze geest in leven te houden.

 

De eersten ontdekken een geheel nieuwe wereld die tot op dat moment volkomen onbekend was: de wereld van de reclame.

Zo begon de samenwerking met Armando Testa, die Lavazza naar de voorgrond van opvallende reclamecampagnes zou brengen, dankzij de animatie van gedenkwaardige personages zoals de mooie Carmencita en de revolverheld Caballero. Voorbeelden van Lavazzareclame was reeds te zien tijdens de eerste editie van de “Carosello” televisieshow in 1957.

 

 

In 1992 begon het project dat zou uitgroeien tot de meest iconische uitdrukking van de filosofie van het merk en de identiteit: de Lavazza-kalender. Helmut Newton, David LaChapelle, Annie Leibovitz en Steve McCurry: dit zijn slechts enkele van de beroemdheden die hun inspiratie hebben gestoken in dit project, dat al meer dan twintig jaar loopt.

 

Art & Culture - Manifesto
Art & Culture - Manifesto

 

In de loop der jaren heeft de groep zich niet alleen toegewijd aan de artistieke productie, maar ook op het ondersteunen van andere initiatieven. Lavazza is nu een partner van de belangrijkste internationale kunstinstellingen, zoals het Guggenheim Museum in New York, de Peggy Guggenheim verzameling in Venetië, de Venetiaanse musea.

 

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
Wie zit er achter TOILETPAPER: Maurizio Cattelan

Open Art

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Lisa Hoke-kleuren Nuvola met haar kunst

Open Art

ONTDEK MEER
MAGAZINE
“Luce Filante” verlicht het Guggenheim-museum in Venetië

Open Art

ONTDEK MEER
MAGAZINE
New York Guggenheim opent zijn deuren voor Visionairs

Open Art

ONTDEK MEER