2018

2020

by David LaChapelle

David LaChapelle

Lavazza & David LaChapelle

 

Lavazza en LaChapelle kwamen voor het eerst bij elkaar in 2002, toen Lavazza hem vroeg om de kalender voor dat jaar te maken, Espresso & Fun.

In 2012 was de fotograaf een van de sterren van The Lavazzers, de kalender ter ere van 12 meesters in de fotografie.

David LaChapelle en Lavazza kwamen elkaar opnieuw tegen toen het bedrijf de kalender voor 2020, gemaakt in Hawaii, aan de kunstenaar toevertrouwde.

"Realize" (realiseren) is een van de meest opvallende foto’s van de kalender. Deze werd gepresenteerd tijdens de Divine Acts-tentoonstelling en is zowel een uitnodiging voor als een waarschuwing over de schoonheid van onze planeet en het gevaar dat de planeet loopt.

 

"LaChapelle is erin geslaagd om waarden tot leven te brengen waar wij sterk in geloven en het was een eer om met hem samen te werken. We hebben geprobeerd om het verhaal te vertellen van het belang om het contact met de natuur te herstellen."

 

Francesca Lavazza

De kalender voor 2020, gemaakt door David LaChapelle

 

Earth CelebrAction is de titel die werd gekozen voor de Lavazza-kalender voor 2020. Deze heeft als doel het vieren van de relatie die de mens en natuur bij elkaar brengt, en tegelijkertijd verschillende acties die kunnen worden ondernomen om beide te beschermen.

De woorden die worden gebruikt bij elk van deze prachtige afbeeldingen door David LaChapelle geven weer hoe belangrijk het is om verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van de mensen om ons heen en de wereld waar we in leven.

De kalender blijft een ideaal hulpmiddel voor het versterken van het gevoel voor het belang van het heden, waarbij de schoonheid van kunst wordt gebruikt om te inspireren, maar ook mensen tot actie aan te sporen.

Het woord dat is gekozen voor december, de afsluitende maand van de kalender, is een uitnodiging om concrete actie te ondernemen en is een wens voor ons allemaal: "change" (veranderen).

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December