2016
2018

2017

by Denis Rouvre

Denis Rouvre

Denis Rouvre is een Franse fotograaf. Hij werd in 1967 geboren en woont en werkt in Parijs.

Sinds 1992 heeft Denis Rouvre zowel leidende figuren uit de showbusiness geportretteerd als gewone mensen met uitzonderlijke levens, die hij zelf ‘hedendaagse helden’ noemt. Veel van zijn werken, echte onderzoeken naar de kracht en de breekbaarheid van de mens, zijn tentoongesteld in Frankrijk en in het buitenland, van de Rencontres van Arles tot FIAC, van Art Paris tot Gallery de Paris, van het Tjibaou Cultural Centre tot Nouméa op LiFE in Saint-Nazaire en vele andere.

In 2014 stelde het festival Rencontres van Arles een video-installatie van zijn nieuwste serie tentoon geïnspireerd door de Fransen: ‘Identiteiten, intieme gebieden’. In 2015 presenteerde het Kunst der Westküste Museum in Duitsland ‘Low Tide’ en de Barbado Gallery in Lissabon een aantal van zijn werken naast die van Nadav Kander, Arno Rafael Minkkinen, Martin Parr en anderen als onderdeel van de tentoonstelling ‘Portrait of the World’. Bovendien stelde in de zomer van 2016 de CT Gallery van Megève een selectie van werken uit verschillende series van hem tentoon. De portretten van Rouvre zijn gepubliceerd door de belangrijkste Franse en internationale kranten. De New York Times publiceerde een portfolio van de ‘Low Tide’-serie.

De magie van de ‘Geography of Faces’ is het middelpunt in de laatste aflevering van de Earth Defenders trilogie, bedacht door Lavazza in samenwerking met Slow Food. Van India tot Vietnam, via Laos, en van Sri Lanka naar Indonesië toont de visie van Denis Rouvre de diepe relatie die de aarde bindt aan de mensen die deze bewonen: de liefde voor elke koffieplant, de strijd tegen een vijandig klimaat, de wens om nieuwe technieken te leren, het respect voor tradities en rollen, en de unie tussen verschillende gemeenschappen in dezelfde hoek van de wereld. Half-man en half-milieu: 12 paar foto’s met het gezicht van een man of vrouw afgebeeld in hun essentie en natuurlijkheid, naast een landschap dat de omgeving waarin ze wonen en werken vertegenwoordigt.

 

SPECIALE INHOUD

JANUARI

FEBRUARI

MAART

APRIL

MEI

JUNI

JULI

AUGUSTUS

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER