2008
2010

2009

De Italiaanse espresso-ervaring

by Annie Leibovitz

Annie Leibovitz

Geboren op 2 oktober 1949 in Waterbury, Connecticut. Ze begon haar fotografiecarrière in 1970 voor het tijdschrift Rolling Stone, waar ze een officiële fotograaf werd. Tien jaar later had ze een trackrecord van 142 covers en een aantal belangrijke fotografische reportages. In 1983 begon ze te werken bij het tijdschrift Vanity Fair, en in 1993, bij Vogue. Naast fotografisch werk, heeft ze gedenkwaardige reclamecampagnes gecreëerd. Ze heeft ook samengewerkt met vele organisaties zoals het White Oak Dance Project met Michail Baryšnikov en Mark Morris.

Ze publiceerde verschillende boeken en heeft verschillende tentoonstellingen gehouden in Amerika en Europa. In 2006 bekroonde de Franse regering haar met de titel ‘Commandeur dans de orde des Arts et des Lettres’. Ze heeft talrijke onderscheidingen, van de Lifetime Achievement van het International Center of Photography in New York tot aan de Centenary Medal van de Royal Photographic Society van Londen. 

Ze werd uitgeroepen tot een Living Legend door de Library of Congress. Ze woont in New York met haar drie kinderen: Sarah, Susan en Samuelle.

Annie Leibovitz interpreteert Italiaanse stijl door middel van zeven beelden. Een spectaculaire fotografische reis, een eerbetoon aan de Belpaese, het vieren van mode, kunst, keuken, verleiding, cinema en geschiedenis. Onze gids op deze reis is, natuurlijk, een kopje Lavazza espresso, het icoon bij uitstek van de Italiaanse levensstijl over de hele wereld. Annie Leibovitz, de bekendste en meest gerespecteerde levende fotograaf, werd uitgeroepen tot een Living Legend door de American Library of Congress. Ze heeft tal van zeer prestigieuze internationale onderscheidingen ontvangen voor haar bijdrage aan de fotografie.

JANUARI - FEBRUARI

MAART - APRIL

MEI - JUNI

JULI - AUGUSTUS

SEPTEMBER - OKTOBER

NOVEMBER - DECEMBER