2007
2009

2008

De meest majestueuze espresso-ervaring

by Finlay MacKay

Finlay MacKay

Geboren in 1973 in Schotland. Hij studeerde Fine Art Photography aan de Glasgow School of Art. In 2002 begon hij voor zichzelf te werken. Zijn eerste foto’s onthullen een zeer originele stijl, die gebaseerd is op pop, street art en stripverhalenstijl, maar ook op meer klassieke schilderkunst. Zijn verbeelding, technische vaardigheden en deskundig gebruik van de verlichting hebben hem toegestaan om te evolueren, tot het punt waar hij nu een van de Olympiërs is van de nieuwe generatie van fotografen. 

Hij begon te werken met het New York Times Magazine in 2006 en creëerde belangrijke portefeuilles voor hen en werkte aan verschillende coverstories. In juli 2011 opende hij een tentoonstelling in de National Portrait Gallery in Londen om de atleten van de Olympische spelen van 2012 te vieren. MacKay heeft enkele van de belangrijkste beroemdheden van de showbusiness en sportberoemdheden van onze tijd geportretteerd, en heeft hen opnieuw geïnterpreteerd door zijn unieke verbeelding. Zijn portfolio als reclamefotograaf omvat campagnes voor vele wereldwijde merken.

Te midden van verleidelijke aanblikken en weelderige sets, nodigen de koninginnen van kalender nummer 16 ons uit in hun hof om een echt majestueuze ervaring te delen. Elke zichzelf respecterende koningin heeft haar koning, en natuurlijk is Lavazza espresso de koning van de kalender, de koffie die hoogtij viert in elk beeld. Finlay Mackay werd in 1973 in Schotland geboren. Na zijn studie verhuisde hij naar Londen, waar hij assistent werd van belangrijke fotografen waaronder Elaine Constantine, met wie hij fulltime werkte van 1999 tot 2002. Zijn vroege werken onthullen een nieuwe en originele stijl die zowel inspiratie put uit de straatkunst als stripverhalen en uit de meest klassieke Engelse schilderscholen.

JANUARI - FEBRUARI

MAART - APRIL

MEI - JUNI

JULI - AUGUSTUS

SEPTEMBER - OKTOBER

NOVEMBER - DECEMBER