2004
2006

2005

Espress yourself

by Erwin Olaf

Erwin Olaf

OLAF werd in 1959 geboren in Nederland en is een van de meest innovatieve artiesten op het gebied van de fotografie. Hij won de young European Photographers Award in Duitsland in 1988, en in 2001 won hij de Silver Lion in Cannes voor de reclamecampagnes van Diesel en Heineken. In september 2003 opende het Groninger Museum een terugblik van zijn 25-jarige carrière, met meer dan 200 foto’s en een groot aantal video’s. 

In 2010 gaf Louis Vuitton opdracht tot een reeks portretten van Olaf, in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij publiceerde vele boeken en won talrijke internationale prijzen. Onlangs ontving hij de Lucie Award voor zijn werk. Hij heeft vele solotentoonstellingen gehad over de hele wereld. Zijn werken maken deel uit van vaste collecties in verschillende Nederlandse musea.

Lavazza vertrouwde de 2005 kalender toe aan de lens van Erwin Olaf. Deze Nederlandse fotograaf creëert een wereld van dromen geïnspireerd door de circuswereld, allemaal gespeeld in de kleuren wit en rood, wat de relatie tussen mannen en vrouwen in een geestige, surrealistische manier toont. Erwin Olaf werd in 1959 in Nederland geboren. Zijn weergave van de werkelijkheid via fotografisch beeld is altijd ironisch en transgressief. Zijn werken zijn rijk aan humor en confronteren de beperkingen van het concept van schoonheid opgelegd door de wereld van mode en reclame.

JANUARI - FEBRUARI

MAART - APRIL

MEI - JUNI

JULI - AUGUSTUS

SEPTEMBER - OKTOBER

NOVEMBER - DECEMBER