2001
2003

2002

Espresso en plezier

by David LaChapelle

David LaChapelle

Zijn carrière begon in de New York galerieën van de jaren 80. Andy Warhol bood hem zijn eerste baan als fotograaf aan bij Interview Magazine, waar LaChapelle de beroemdste gezichten van de periode portretteerde. Al snel bevond hij zich fotograferend voor een van de belangrijkste internationale kranten en creëerde hij de gedenkwaardigste reclamecampagnes voor een hele generatie. Later breidde LaChapelle de horizon van zijn werk uit en wendde zich tot het regisseren van muziekvideo’s, live theatrale evenementen en documentaires. In de afgelopen jaren werden zijn werken tentoongesteld in enkele van ’s werelds meest prestigieuze galerieën en musea. 

Zijn vermogen om scènes van het absolute realisme op te roepen met behulp van rijke en levendige kleuren maakt zijn werken direct herkenbaar en een bron van frequente citaten. Het kan worden gezegd dat hij de enige actieve fotografische kunstenaar is wiens werken de redactionele context overtroffen hebben waarvoor ze gecreëerd waren om deel uit te maken van de hedendaagse kunst.

In 2002 werd de Lavazza-kalender voor het eerst in zijn geschiedenis gepresenteerd in kleur. Deze radicale verandering vond plaats met de ondertekening van een zeer beroemde fotograaf, ook bekend als de "Koning van de hedendaagse popart": David LaChapelle. Zijn werk is onmiskenbaar vanwege zijn uitbundigheid, originaliteit en energie. De surrealistische en ironische stijl en de heldere levendige en verzadigde kleuren worden vertaald in buitensporige, en vaak barokke, beelden, die hem de titel van de Fellini van de fotografie hebben opgeleverd.

JANUARI - FEBRUARI

MAART - APRIL

MEI - JUNI

JULI - AUGUSTUS

SEPTEMBER - OKTOBER

NOVEMBER - DECEMBER