1999
2001

2000

Families - portretten rond koffie

by Elliott Erwitt

Elliott Erwitt

Geboren in Parijs uit Russische ouders in 1928 bracht hij zijn jeugd door in Milaan alvorens terug te keren naar de Franse hoofdstad en zich uiteindelijk te vestigen in de Verenigde Staten. In 1948 ontmoette hij Steichen, Robert Capa en Roy Stryker in New York, en het was Capa die hem uitgenodigde om zich aan te sluiten bij het Magnum Photos Agentschap in 1953. Sindsdien is Elliott lid van de prestigieuze groep, waar hij regelmatig de rol van president vervult. 

In 1970 begon hij met het produceren van films en produceerde een totaal van 17 in zijn carrière, met inbegrip van documentaires, komedies en een satire. Hij organiseert solotentoonstellingen in Amerika, Parijs, Madrid en Londen. In de loop van zijn carrière publiceerde hij meer dan 20 boeken.

Met het nieuwe millennium bood de kalender een origineel beeldverhaal over het thema van de Europese gezinnen in de tijdloze stijl van Elliott Erwitt. Natuurlijk, in het centrum van alles is koffie, een drank die, in zijn verschillende vormen en rituelen de momenten markeert van de dag van iedereen. Elliott Erwitt werd geboren uit Russische ouders in Parijs in 1928. In 1939 verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij fotografie en cinematografie studeerde. In 1950 begon hij te werken als freelancefotograaf.

JANUARI

FEBRUARI

MAART

APRIL

MEI

JUNI

JULI

AUGUSTUS

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER