Lavazza NL - Wanneer reclame geschiedenis schrijft

Lavazza is een zeer innovatief bedrijf op het gebied van reclame.

De merkimagostrategie die door de jaren heen is toegepast, is een deskundige mix van traditionele Italiaanse komedie en een frisse, moderne visie.

Dag in

dag uit

2005 - Heden
Van de tennisvelden tot de wereld van de smaak en op hetzelfde moment reikend naar de hemel, altijd bewust van ons erfgoed. De passie voor tennis, het werk naast chef-koks, de blends die harten winnen in de VS en de iconische Italiaanse In Paradiso saga: de volledige rijkdom van Lavazza in een reeks van succesvolle reclamecampagnes.
2019

More Than Italian

Waar u ook bent en ongeacht hoe u uw koffie drinkt, met Lavazza vindt u altijd uw "meer dan Italiaanse" koffie om verliefd op te worden.  De reclame campagne “More Than Italian” laat de autentieke Italiaanse Lavazza koffiebeleving zien, in al zijn facetten. 

2017
Born Social in 1895

De nieuwe Born Social-reclame is een eerbetoon aan de drank die Italië en de Italiaanse wereld het best vertegenwoordigt. Zoals Luigi Lavazza verklaarde: "koffie is niet alleen iets om te drinken, het is niet alleen een kopje koffie, het is een manier om ons bij elkaar te brengen". En dit is de reden waarom de Born Social-reclame zich richt op de universele aard van de Italiaanse koffie, die mensen bij elkaar brengt, en het belang van het socialiseren als een Italiaanse waarde die door de hele wereld wordt erkend.
2016
Een nieuwe ster in Paradiso

Er waait een nieuwe wind door Paradiso, dankzij een nieuwe kleurrijke getuigenis: de Italiaanse komiek Maurizio Crozza. Een bizarre architect die de volledige hemel wil vernieuwen, en een Chinese magnaat die de hemel wil kopen zijn slechts een paar van de personages die hij in de Paradiso-campagne speelt.
2016

Ik ben terug: De terugkeer van Andre Agassi


De I’m Back-campagne markeert de officiële terugkeer van Andre Agassi naar de US Open, in een liefdadigheidsfunctie en, samen met Lavazza, als een Grand Slam-partner. Een innovatieve campagne waarbij ongeveer 150 klonen van Agassi in jaren tachtig-stijl door de straten van New York lopen, en een flashmob met 150 Agassi’s. De video van de I’m Back -campagne werd uitgezonden en er werd een online platform opgezet om het nieuws van de triomfantelijke terugkeer van de speler en de aanwezigheid van Lavazza op alle vier Grand Slam-toernooien te verkondigen.

2015
Er is meer te proeven

Er is valt nog veel meer te proeven is de uitnodiging van de internationale campagne uit 2015 aan koffieliefhebbers ter gelegenheid van de 120e verjaardag van Lavazza. De reclame, geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet (de regisseur van Amélie), vertelt het verhaal van hoe de oprichter van het bedrijf, Luigi Lavazza, de landen ontdekte waar koffie werd verbouwd en hoe hij de kunst van de blend ontwikkelde. De uitstekende verteller is Sergio Castellitto, die in de laatste scène de woorden citeert die een jonge en ondernemende Luigi Lavazza inspireerden: “In het leven valt er altijd meer te ontdekken.”
2014
Van Italië met passie

Uit Italië met passie is de internationale campagne gewijd aan Lavazza A Modo Mio. Deze reclame vertelt het verhaal van een Italiaanse barista die, elke keer als hij hoort dat het Lavazza A Modo Mio koffiezetapparaat wordt aangezet, met een dienblad en een kop koffie vertrekt uit het café aan San Tommaso 10, in Turijn, Italië, waar de geschiedenis van Lavazza in 1895 begon. De barista loopt vervolgens door verschillende Italiaanse steden en verzamelt indrukken, glimlachen en smaken die typerend zijn voor Il Bel Paese. Vervolgens brengt hij deze waarden over de hele wereld bij mensen thuis.
2013

Buongiorno America!


Er is geen betere manier om wakker te worden en ‘Goedemorgen’ te zeggen dan met een exquise Italiaanse Lavazza koffie. En niet alleen in Italië. Sinds september 2013, heeft de passie voor koffie en Italiaanse excellentie ook de Amerikaanse huizen bereikt met een nieuwe reeks van blends. Buongiorno America: er is een nieuwe koffie in de stad is de reclamecampagne gelanceerd in grote Amerikaanse tijdschriften, kranten en websites.

2012

Welkom Enrico


De Paradiso-campagne wordt opnieuw bijgewerkt, waarbij Enrico Brignano in zijn hemelse landschap verwelkomd wordt. Het is de eerste verschijning van de beroemdheid als productambassadeur in een tv-advertentie. Brignano, die op het hoogtepunt van zijn carrière staat, voegt een frisse, nieuwe draai toe die de natuurlijke evolutie van de langst lopende en meest gewaardeerde tv-campagne van Italië mogelijk maakt.

2005

Carmencita 2.0


Carmencita keert terug naar het kleine scherm met een cultsitcom van 12 afleveringen. Gedurfd, ironisch, vol van persoonlijkheid en humor, is het een originele, effectieve manier om het bewustzijn over het merk te verhogen, met de niet-commerciële context waardoor het nog waardevoller wordt. De sitcom steunde ook de lancering van de Carmencita-blend.

Nieuwe doelstellingen
1980-1999
Lavazza doet haar business vanuit Italië en brengt haar boodschap aan de wereld: een bericht uitgedragen door iconische sterren zoals Luciano Pavarotti, Monica Vitti en Mariagrazia Cucinotta.
1995
De Paradiso-campagne

Koffie maakt alles beter, zelfs de hemel. Dit is het basisidee achter de nieuwe Paradiso-campagne, met in de hoofdrollen Tullio Solenghi en Riccardo Garrone als Petrus. De regisseurs zijn onder meer Gabriele Salvatores en Alessandro D’Alatri.
1995-1999

Europa spreekt ItaliaansLavazza blijft zich inzetten voor internationale reclamecampagnes:
  -In Frankrijk, met de Bel Canto-postercampagne.
  -In Duitsland, met de Wie in Italien-campagne.
Lavazza lanceert ook haar eerste Europese campagne, waarmee het merk wordt verbonden aan de Italiaanse waarden, en die Lavazza presenteert als een klein slokje Italië. De campagne omvat twee tv-reclamespots en vier persadvertenties.

1993-1994

Italiaanse espresso, Europese reclames

Lavazza ontwikkelt een verscheidenheid van tv-campagnes, met als doel het verhogen van naamsbekendheid en het bevorderen van haar expansie. Ook hier is het thema Italiaanse stijl: in Duitsland, met de Soul of Espresso -campagne; in Zwitserland, met L’Italiano vero; in het Verenigd Koninkrijk, met The Italian expression for coffee.

1993-1994

Een nieuwe getuigenis


In Frankrijk brengt Lavazza een aangepaste versie uit van een Italiaanse Lavazza advertentiecampagne met Luciano Pavarotti en Monica Vitti. Na 17 jaar met de grote Nino, verandert Lavazza haar communicatiestrategie. Vier productambassadeurs worden gekozen om directe vergelijkingen met Manfredi te voorkomen: Luciano Pavarotti, Monica Vitti, Giorgio Forattini en Bud Spencer.

1982-1992

Winnende lijnen

 

De vroege internationale Lavazza pers- en tv-reclamecampagnes worden gelanceerd. De slogan, De favoriete koffie van Italië, verbindt Lavazza duidelijk met het thema van Italiaansheid. Slechts een paar jaar later wordt het Crema e Gusto-product gelanceerd, gepresenteerd, zoals altijd, door Nino Manfredi. Deze lancering gaat vergezeld van een nieuwe slogan: Crema e Gusto. Elk moment is het juiste moment. Lavazza is nu de marktleider in Italië.

Het

begin

1946-1979
Lavazza gaat op baanbrekende verkenning in van de wereld van communicatie in Italië:
Van zijn iconische logo tot de humoristische Carosello, tot uiteindelijk de keuze van Nino Manfredi als de perfecte ambassadeur voor de waarden van het merk.
1977

Dames en heren: Nino Manfredi


Lavazza verandert haar reclamestrategie om het merk te consolideren met behulp van een nieuw opzet voor de tv-campagne, die gebruik maakt van de invloed van merkambassadeurs die het verhaal vertellen: Nino Manfredi, een geliefde persoonlijkheid en een beroemdheid in de beste zin van het woord. Manfredi was tot 1993 de personificatie van Lavazza-koffie.
De slogans van de campagne werden gemeenschappelijk jargon, dankzij de gedenkwaardige uitspraken:
Koffie is een genot, en als de koffie niet goed is, wat valt er dan te genieten? Lavazza-koffie, hoe meer je ervan drinkt, hoe energieker je wordt!

1965

Carosello

Toen de televisie voor het eerst werd geïntroduceerd in Italië, was de reclameshow Carosello het populairste programma. Lavazza heeft, dankzij een lange reeks gedenkwaardige tv-reclames, uiteraard indruk gemaakt. De Paulista-cartoons verschenen voor het eerst, en Caballero Misterioso en Carmencita, met hun rijmpjes en komische Spaans, werden meteen beroemd. Hun avonturen duurden voort tot 1975

1959-1962

Wat een aroma, amigos!

Een poster met een Zuid-Amerikaanse sfeer die het thema van koffie, warmte en liefde omarmt, wordt gebruikt voor de lancering van de eerste industrieel geproduceerde koffie die nationaal verkocht zal worden. Twee jaar na dit debuut verovert Paulista dankzij zijn charmes een hoofdrol in een serie komische video's.

1946-1950

Een nieuw merk is geboren

De Lavazza broeders lanceren hun eerste gebrandmerkte koffie. Het Lavazza-logo wordt gecreëerd en er wordt een belangrijke marketingbeslissing genomen: de Lavazza-blend wordt verkocht in voorverpakte verpakkingen met een afbeelding van het Lavazza-logo om het imago van het merk direct te adverteren. De slogan van de eerste campagne van Lavazza is Miscela Lavazza... Paradiso in tazza. (Lavazza... Hemel in een kopje).