Italiaanse perfectie, met zero CO₂ impact

Onze koffie zou niet echt perfect kunnen zijn zonder rekening te houden met de ecologische voetafdruk ervan. Daarom zijn onze capsules CO2-neutraal of CO2-gecompenseerd.

 

Voortaan kiezen we voor pure uitmuntendheid.

Italiaanse perfectie, met zero CO₂ impact

De nieuwe Lavazza-capsules die compatibel zijn met Nespresso* Original-machines zijn onze eerste CO₂-neutrale aluminium capsules.

 

Als belangrijke pijler van ons duurzaam bedrijfsontwikkelingsplan, werd onlangs voor alle  Lavazza A Modo Mio-capsules  koolstofneutraliteit bereikt.

 

De echte Lavazza-espresso-ervaring in een fantastische capsule zonder CO₂-impact.

 

* Opmerking: Lavazza is niet verbonden met, en wordt niet gesteund of gesponsord door Nespresso.

De nieuwe Lavazza CO2 Neutral Capsules 

Onze CO₂-neutrale begint met het verminderen van de uitstoot in de gehele waardeketen van Lavazza. In 2020 zijn we onze reis begonnen met het compenseren van directe uitstoot en het realiseren van een volledige compensatie van de CO₂-uitstoot.

 

Dit maakt deel uit van ons brede plan van aanpak voor duurzaamheid genaamd Blend for Better. Het omvat diverse projecten die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030 van de Verenigde Naties volgen op 4 belangrijke gebieden: Zorg voor het milieu, Verantwoorde productie en consumptie, Gelijke kansen voor iedereen en Onderwijs voor duurzame ontwikkeling.

ONTDEK MEER

Wat betekent dit concreet?    

Onze aanpak van CO₂-neutraliteit begint met het verminderen van de uitstoot. Omdat wij ons ervan bewust zijn dat niet alle emissies in één keer kunnen worden gereduceerd, compenseert Lavazza de resterende emissies door koolstofcompensaties te kopen. Voor de aankoop van koolstofkredieten selecteert Lavazza specifieke projecten die zijn gecontroleerd en gecertificeerd volgens internationaal erkende methoden en normen (VCS, CCB en CDM). Naast het vermijden of vastleggen van koolstof leveren de projecten ook andere ecologische, sociale en economische voordelen op. Steun voor deze projecten is een manier om de bestaansmiddelen van lokale gemeenschappen op duurzame wijze te verbeteren door de klimaatverandering aan te pakken en de doelstellingen van de Verenigde Naties inzake duurzame ontwikkeling te verwezenlijken. Wij compenseren onze jaarlijkse koolstofuitstoot in verhouding tot de verkochte hoeveelheden capsules.

Productlevenscyclus      

De CO₂-neutrale capsules van Lavazza omvatten de compensatie van de emissies die worden geproduceerd gedurende de levenscyclus van het product, van de teelt van koffie tot het einde van zijn levensduur tot alle stadia van productie, transport en verwijdering.    

<p>1. Aanvoer groene koffie    </p>

1. Aanvoer groene koffie    

We compenseren alle emissies die verband houden met de hoeveelheid geproduceerde en verwerkte koffie in elke fase van de toeleveringsketen.

<p>2.&nbsp;Verpakking&nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp;</p>

2. Verpakking      

We compenseren de emissies die verband houden met de productie, het transport en de fabricage die nodig zijn om verpakkingen te maken.    

<p>3. Productie en levering    </p>

3. Productie en levering    

We compenseren alle emissies die verband houden met de productieprocessen waarmee grondstoffen worden omgezet in eindproducten.

<p>4. Distributie    </p>

4. Distributie    

We compenseren de emissies verbonden aan de distributie van het eindproduct van de productievestiging tot aan alle distributiecentra.

<p>5. Gebruik</p>

5. Gebruik

We compenseren de uitstoot gerelateerd aan het verbruik van het eindproduct (bv. energie van de koffiemachines).

<p>6. Einde levensduur    </p>

6. Einde levensduur    

We compenseren de uitstoot die verband houdt met alle stappen waarmee het eindproduct wordt verwijderd (bijv. verpakking en verwijdering van koffie & capsules).

CO₂-neutraliteit, we zijn goed op weg    

Lavazza is een van de toonaangevende organisaties in de mondiale agrovoedingsindustrie. Daarom is het produceren van de beste kwaliteitskoffie slechts een deel van onze missie, want het zou niets waard zijn zonder onze werkwijze in overweging te nemen.


Onze missie is om ons best te doen om duurzame hulpbronnen te gebruiken, een eerlijk werkleven te garanderen voor koffietelers en, natuurlijk, de CO₂-uitstoot in onze toeleveringsketen te verminderen.

 

*Lavazza is niet verbonden met, en wordt niet gesteund of gesponsord door Nespresso.

Een missie ingekapseld 

Lavazza brengt een nieuw koffieconcept tot leven.  Onze nieuwe capsules met volledig gecompenseerde CO₂-uitstoot en gemaakt door onze Master Blenders om pure uitmuntendheid te creëren.

A Modo Mio is een levenswijze

Ontdek het volledige aanbod Lavazza A Modo Mio-capsules en -machines.
Smaken en emoties om thuis lekker tot rust te komen met een kop koffie.
Ontdek alle variëteiten en geniet van espresso op de pure Italiaanse wijze.