Change for Better– Lokale vrouwelijke leiders
Ontdek het verhaal van Sheila Ampumuza over het Lavazza Foundation-project in Oost- en Centraal-Afrika.
Lavazza ¡Tierra! for Africa is een blend van fijne handgeplukte biologische Arabica en Robusta uit Oost-Afrika. Rijk en vol met een goede vasthoudende smaak.
Change for Better– Lokale vrouwelijke leiders
Ontdek het verhaal van Sheila Ampumuza over het Lavazza Foundation-project in Oost- en Centraal-Afrika.
Sheila Ampumuza
Ik ben Sheila Ampumuza, de Country Director van SAWA World, een NGO die zich bezighoudt met ernstige problemen veroorzaakt door extreme armoede. In Oeganda ben ik een van de 380 jongeren die alleen al in 2020 hebben geprofiteerd van financiële steun en specifieke training van de Lavazza Foundation om mijn ondernemersplan te ondersteunen. De Stichting ondersteunt ook ICP-trainingen (International Coffee Partners) over innovatieve landbouwtechnieken via de ''boerenveldscholen''-aanpak, die al bijna 14.000 gezinnen bereikten.
Een koffie waarop u kunt vertrouwen. Lavazza ¡Tierra! certificeringen
Rainforest Alliance
De plantages die de RFA-certificering ontvangen
zijn verplicht om te voldoen aan de normen voor
duurzame landbouw. Deze promoot
verantwoordelijkheid voor het milieu, sociale rechtvaardigheid en
economische duurzaamheid.
Biologisch
De biologische certificering bevestigd dat de koffie wordt geproduceerd en geoogst volgens de Europese normen voor biologische landbouw.
Met de hand geplukt
Koffie van hoge kwaliteit: door de koffiebessen handmatig te plukken ipv machinaal worden alleen de rijpste koffiebessen geselecteerd. Alleen deze bessen hebben de organoleptische eigenschappen om de kwaliteit van de blend te verbeteren.
Duurzamere verpakking
Onze ¡Tierra! for Africa verpakking is ontworpen om de recycleerbaarheid te bevorderen en is gemaakt van homogeen plastic (PP/PE).