Slow Food
De magie van transformatie.
Van sifon tot Chemex tot koud brouwen; van overgieten tot de AeroPress, en niet te vergeten de reguliere mokkapot; espresso is zonder twijfel de traditionele uitdrukking van koffie, en wij zullen u uitleggen waarom het niet de enige is.
Mokkapot
Mokkapot
Het onbetwiste Italiaanse icoon

De mokkapot is een koffiezetapparaat dat gebruik maakt van druk, ontworpen door Alfonso Bialetti in 1933. In 1979 lanceerde Lavazza Carmencita, geïnspireerd op hetzelfde karakter uit de reclamecampagnes van de jaren zestig en gemaakt door ontwerper Marco Zanuso. De mokkapot produceert koffie met een levendige smaak in het kopje, met een medium body en een intens aroma.

Sifon – vacuüm
Sifon – vacuüm
Koffie die ook een lust voor het oog is

De oorsprong van dit spectaculaire koffiezetapparaat kan worden herleid tot ergens tussen de 19e eeuw in Duitsland en de Verenigde Staten aan het begin van de 20e eeuw. Deze werd oorspronkelijk gemaakt van glas en was zeer traag; de koffie begon vanuit een gecontroleerde infusie, gevolgd door filtratie in de twee kamers van de sifon. Het is een bereiding die de mogelijkheid geeft om te genieten van een zeer zuivere en zachte koffie.

Chemex
Chemex
Het koffiezetapparaat dat het MoMA veroverde

Dit is het filterkoffiezetapparaat dat in 1941 door de Duitser Peter Schlumbohm is ontworpen. Het verfijnde en minimalistische ontwerp, duidelijk geïnspireerd op chemisch glaswerk, werd in het MoMA in New York tentoongesteld. Het stelt u in staat om een handmatige filterkoffie te bereiden in voldoende hoeveelheden voor meerdere kopjes. Techniek en product brengen een elegant kopje met een hoge aromatische complexiteit tot leven.

Overgieten – V 60
Overgieten – V 60
Koffie, filterpapier en geometrie

Dit is het “per kopje”-filterkoffiesysteem, uitgevonden in 1908 in Duitsland door Melitta Bentz. Er wordt een speciaal papieren filter op het kegelvormige en geperforeerde bekertje geplaatst. Beiden hebben een kegelvorm met een hoek van 60°, vandaar de naam. Dit systeem stelt u in staat om snel een kopje filterkoffie te bereiden zodat u volop kunt genieten van de geur van vers gezette koffie.

Franse pers
Franse pers
De juiste keuze voor een rijk smakende koffie

Dit plunger-koffiezetapparaat werd in het midden van de 19e eeuw uitgevonden in Frankrijk. De Franse pers maakt koffie door het in heet water onder te dompelen en vervolgens met behulp van de plungerfilter de gemalen koffie te scheiden van de koffie zelf. De geproduceerde koffie is aromatisch en vol van smaak.

Koud brouwen
Koud brouwen
Het geheim van een kwalitatief hoogstaande koude koffie

Koude geëxtraheerde koffie is inheems in Indonesië. Nederlandse kooplieden brachten het vanuit Japan naar Europa en het is de laatste tien jaar een heus cultproduct geworden. Het wordt geëxtraheerd door een langzaam brouwproces, en biedt een soepele en aromatische koffie zonder zuurgraad of bittere tonen.