Lavazza met Eataly
Waar de voortreffelijkheid van koffie nieuwe exclusieve vormen vindt.


Lavazza en Eataly hebben een gemeenschappelijk doel: het promoten van het beste van Italiaans eten om iedereen in staat te stellen superieure zintuiglijke ervaringen te ondergaan. Eataly eert de Italiaanse cultuur in de wereld: in deze context, is Lavazza - de favoriete koffie van Italië sinds 1895 - een must als hoogtepunt van deze smaakervaringen.

Regionale koffies
Een zintuiglijke reis door de regio’s van Italië om de smaken van weleer in een kopje te herontdekken. Lavazza regionale koffies zijn producten die zijn verbonden met de meest authentieke traditie, samen met meer innovatieve originele recepten die speciaal voor Eataly zijn gemaakt door het Lavazza Training Center.
Bavareisa torinese
Een Turijnse specialiteit die dateert uit 1700, waar de beroemde “bicerin” van afstamt, en waarvan werd genoten door beroemdheden zoals Cavour, Dumas en Hemingway. De originele “bavareisa” drank is een mix van koffie, chocolade en romige melk, gezoet met siroop.
Paduaanse koffie
Koffie met crème met muntsmaak en verrijkt met een besprenkeling van cacao is een specialiteit van Padua. Deze was van oudsher populair onder de intellectuelen, politici, academici en studenten die de bars van de stad vanaf de 19e eeuw bezochten.
Salentino koffie
Deze werd in de jaren 50 uitgevonden in een kleine bar in Lecce, waar het een echte zomerspecialiteit werd. Om de koffie te bereiden, combineer ijs, amandelmelk en espresso, zodat de koffie wordt afgekoeld terwijl de smaak intact blijft.
Napolitaanse koffie
Een geweldige klassieker die voortkomt uit de combinatie van koffie en hazelnoot. Het idee dateert uit de Middeleeuwen, uit Napels natuurlijk, maar verspreidde zich snel in heel Italië en zelfs de rest van Europa.
Calabrische koffie
Koffie, brandewijn en zoethout: dit zijn de drie ingrediënten die de basis vormen van het Calabrische recept. De teelt van zoethout is een traditie van Zuid-Italië, die in de geschiedenis voornamelijk was terug te vinden in Calabrië. Tegenwoordig is het meer dan 80% van de nationale productie.