Een kruidige versie van de klassieke Turkse koffie, typisch voor de Egyptische stad Alexandrië.
Bereid het mengsel, en roer alle droge ingrediënten zorgvuldig door elkaar. Voeg in een Turkse koffiemaker (kanaka) drie kopjes koud water, drie volle theelepels van het kruidige koffiemengsel en suiker naar smaak toe. Meng dit goed en plaats op het vuur tot de koffie begint te koken en een schuim van gemalen koffie zich op het oppervlak vormt. Serveer onmiddellijk, distribueer een paar lepels schuim in elke kop en giet er vervolgens onmiddellijk de koffie in.
Dit is een van de favoriete desserts van Egyptenaren, gemaakt met griesmeel (simeet), bij voorkeur geserveerd bij het ontbijt met koffie, en eventueel met toegevoegde room (eshta) of jam.
Bereid een siroop door het water en suiker voor een paar minuten met het citroensap te koken. Hak ondertussen de amandelen fijn en rooster deze samen met het griesmeel voor ongeveer vijftien minuten in de boter, totdat de ingrediënten net bruin beginnen te worden. Plaats het mengsel in een beboterde metalen schotel, spreid het grondig glad uit over het oppervlak, en bak tot het goudbruin is op 180 °C. Haal uit de oven en giet de kokende siroop eroverheen.